Dario okt 12, 2020 - 320 Views

OMAŽ UMJETNIKU Featured

Pozivamo Vas da u četvrtak, 15. oktobra, sa početkom u 19 časova u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje prisustvujete svečanom otvaranju izložbe portreta pod nazivom OMAŽ UMJETNIKU autora Tihomira Ilijaševića iz Prijedora. Na portretima su poznata ili manje poznata imena iz našeg društvenog života (Ljubivoje Ršumović, Dušan Kovačević, Matija Bećković...)
O UMJETNIKU:
Tihomir Ilijašević rođen je 1961. godine u Prijedoru gdje je završio osnovu školu i gimnaziju. Fakultet likovnih umjetnosti završio je u Beogradu 1992. godine. Učestvovao je u osnivanju Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske i bio prvi sekretar Udruženja, a u periodu od 1999 – 2014. godine bio je predsjednik Udruženja. Radio je kao saradnik za brojne listove i časopise. Od 2005. godine bio direktor je „Galerije 96“ u Prijedoru koja već nekoliko godina nosi naziv Galerija „Sreten Stojanović“. Najznačajnija njegova djela su u oblasti portreta i karikature, a po vlastitoj izjavi uradio je između 20.000 i 30.000 portreta i karikatura. Njegova posljednja samostalna izložba bila je izložba portreta krajem decembra mjeseca 2019. godine u Prijedoru. Istu izložbu predstavljamo ljubiteljima likovne umjetnosti u Doboju.
Izložba portreta dogovorena je sa autorom da se realizuje početkom jeseni . Nažalost, ubrzo nakon tog dogovora Tihomir Ilijašević nas je iznenada napustio i preminuvši 22. jula ove godine. Susretljivošću njegove supruge, Slavojke Ilijašević, ustupljena su nam njegova djela i ova izložba se realizuje kao svojevrstan omaž nedavno preminulom umjetniku.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top