Marketing nov 04, 2019 - 98 Views

Kako promijeniti glavni pretraživač u Windowsu 10?

Promjena primarnog veb pretraživača jedan je od najstarijih trikova za Windowse 10 kojeg je moguće izvesti uz svega nekoliko klikova u postavkama.

 

Za početak, pritisnite na logotip Windowsa ili na polje za pretragu i potražite "Choose a default web browser" nakon čega kliknite na ikonu koja se pojavi. U novom prozoru vidjećete ikonicu vašeg trenutnog pretraživača - kliknite na nju i vidjećete listu instaliranih pretraživača. Nakon toga samo birajte onog koji vam najviše odgovara.

Alternativna metoda je jednostavno pokrenuti pretraživač. Većina veb pretraživača automatski prepoznaje da "nisu glavni" te vas pasivno agresivno pitaju da ih učinite vašim favoritom svaki put kad ih pokrenete.

Ako to ne učine, možete otići u njihova podešavanja i posao odraditi od tamo. U Chromeu, npr., možete vidjeti tri uspravno poredane tačkice koje otvaraju izbornik u kojem trebate kliknti na Settings.

Tamo birajte "Default browser" i vidjećete posebni prozor u kojem ćete dobiti uputstva kako Chrome učiniti glavnim pretraživačem na vašem računaru, piše Business Insider.

(tportal.hr)

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top