Marketing feb 18, 2021 - 323 Views

Ruska plava mačka Featured

Ukoliko ste ljubitelj mačaka, onda ste verovatno čuli za rusku plavu mačku, koja je jedna od najcenjenijih starih vrsta mačaka. Ruska plava mačka privlači svojim plavičasto-srebrnastim odsjajem i gracioznim hodom, pa ne može nikoga da ostavi ravnodušnog.U ovom tekstu ćemo vam reći nešto više o osobinama ove mačke, o njenom karakteru i ponašanju. Osim toga, saznaćete kako ovu mačku treba negovati i kako treba da izgleda njena ishrana.

Ukoliko i sami razmišljate o tome da nabavite mačku za svoj dom, ali još uvek ne znate koja bi rasa za vas bila najbolja, onda pročitajte ovaj tekst. Možda se nakon čitanja ovog teksta odlučite da nabavite upravo rusku plavu mačku., ova mačka ima plavo-srebrnkasto i veoma nežno krzno.

Vlasnici ove rase mačaka uglavnom misle da krzno ruske plave mačke ne treba puno da se četka, kako bi se sačuvao jedinstveni odsjaj. Krzno ove mačke ima dva sloja, pa se na taj način ona štiti od zime.Rusko plava mačka ima istaknute obraze, pa deluje da uvek ima osmeh na sebi. Što se boje očiju tiče, rusko plavu mačku možete prepoznati po upečačatljivim smaragdno zelenim očima.

Kod mladunaca boja očiju može varirati, pa oči mogu biti plave, narandžaste ili zelene. Telo ruske plave mačke je jako i utegnuto, odnosno ova mačka deluje jako elegantno i skladno.

Glava ove mačke je mala, ali uši su joj malo veće. Noge su joj prilično visoke i srazmerne su, dok su joj šape malo uže. Rep rusko plave mačke je dosta dug i na njemu se nekada mogu pojaviti pruge. Ruska plava mačka je teška negde između 3 i 6 kg.

Kao što je već rečeno, ova mačka je plavo-srebrnaste boje, ali postoje i vrste koje imaju belu i crnu boju, a koje takođe spadaju u ovu rasu.

Osobine i temperament

Ako tražite mačku koju ćete moći bez problema da držite u svom stanu, onda vam preporučujemo da razmislite o ruskoj plavoj mački. Ova mačka je prilično tiha i jako nežna, pa će se verovatno brzo vezati za vas.

Ruska plava mačka će ići sa vama gde god vi to poželite i uvek će biti spremna za igru. Ono što je dobra stvar jeste da je ruska plava mačka i prilično samostalna, što znači da može da ostane sama neko vreme u stanu. Nemojte brinuti, jer ćete zateći stan onako kako ste ga i ostavili, a vaša maca će vas radosno dočekati.

Ruska plava mačka je idealna ukoliko imate malu decu, jer će se uvek rado igrati sa njima.Ruska plava mačka će ići sa vama gde god vi to poželite i uvek će biti spremna za igru. Ono što je dobra stvar jeste da je ruska plava mačka i prilično samostalna, što znači da može da ostane sama neko vreme u stanu. Nemojte brinuti, jer ćete zateći stan onako kako ste ga i ostavili, a vaša maca će vas radosno dočekati. Ruska plava mačka je idealna ukoliko imate malu decu, jer će se uvek rado igrati sa njima.

Osim toga, ona voli da se igra i sa drugim životinjama. Ruska plava mačka je jako umiljata i neće nikada nikoga da ogrebe. Osim toga, jako je mirna i verujemo da će doneti mir i u vaš dom ukoliko se odlučite za nju. Ona je jako tiha i ne voli buku. Ukoliko u vašoj porodici dođe do neke svađe i vikanja, vaša maca će to verovatno osetiti i biće tužna. Rusko plava mačka tiho mjauče i ne voli ništa što bi remetilo mir u stanu ili kući.

Još jedna važna osobina ruske plave mačke jeste da je jako inteligentna i da brzo uči. Dovoljno je samo da joj jednom ili dvaput pokažete neki trik i ona će to automatski naučiti. Dakle, ako se opredelite za ovu rasu mačke, onda možete biti sigurni da pored sebe imate mirnog ljubimca kojeg ćete lako uspeti da naučite sve trikove koje želite.pak, rusko plava mačka ume biti dosta stidljiva kada su u pitanju stranci, pa se može osetiti distanca.

Međutim, kada stekne poverenje u nekoga, tada ova mačka postaje jako umiljata i odana.

Nega ruske plave mačke

Kada je u pitanju nega rusko plave mačke, dobra vest je da je ona jako jednostavna za održavanje. Naime, ovu mačku ne morate svakoga dana kupati niti četkati. Preporučuje se da to radite bar jednom u toku nedelje, a idealno bi bilo tri puta.

Osim toga, ne biste smeli ovu mačku previše izlagati suncu, kako se boja njenog krzna ne bi promenila. Najveća prednost ove mačke kada je u pitanju nega jeste to da se ona ne linja, tako da nećete morati da brinete o tome da će vam ostavljati dlake po nameštaju i tepihu. Kao što smo već rekli, ova mačka ima duplo krzno i njena dlaka je jako kratka.

Možemo reći da je ovo jedina rasa mačke koja se uopšte neće linjati. Osim toga, ova mačka je izuzetno čista, tako da ne morate brinuti o tome da će ona u vaš dom uneti neprijatan miris. Zapravo, ova mačka uopšte nema karakterističan miris mačke.

Kao što smo već spomenuli, plava ruska mačka brzo uči trikove, pa ćete je tako veoma brzo naučiti i na posip. Nema potrebe da brinete da će vaša mačka izvršiti nuždu negde drugde u vašem stanu ili kući. To se apsolutno ne može dogoditi, jer rusko plava mačka tačno zna gde treba šta da uradi i ne krši pravila. Ona brzo uči i pridržava se onoga što je naučila.

Kada je u pitanju životni vek ruske plave mačke, možemo reći da je to negde od 9 do 15 godina, ali ako ako joj se pruže odgovarajući uslovi ona može živeti čak i do 18 godina. Naravno, neophodno je da joj obezbedite odgovarajuću negu i pažnju, ali ova rasa se svakako svrstava u rase mačaka koje su veoma zdrave i otporne na mnoge bolesti.  (kućniljubimci.org)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top