Dario nov 01, 2020 - 113 Views

Vrhunski Regionalni projekat vrijedan pažnje Featured

Predsjednik Sindikalno edukativnog centra Božo Marić danas je u emisiji "Vikend jutro" na #RTRS najavio da od januara iduće godine počinje realizacija projekta „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“, koji se kroz podršku EU programa „ERASMUS plus“ sprovodi u BiH, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Rumuniji i Turskoj.

Marić kaže da projekat,čiji je autor Razvojni centar za mlade iz Beograda, ima za cilj da revitalizuje obrazovnu i pedagošku ulogu sporta, u ovom konkretnom slučaju fudbala, s obzirom da se sprovodi u partnerstvu lokalnih fudbalskih klubova, omladinskih organizacija i fakulteta za sport i fizičko obrazovanje.
„Vjerujući u značajnu društvenu ulogu fudbala, ovog puta stavili smo ga u kontekst informisanja djece i mladih u sportu o aktuelnim zdravstvenim i bezbjednosnim rizicima, a cilj kome težimo može se rezimirati u 25 obučenih fudbalskih trenera, minimum 250 djece koja će proći kroz aktivnosti i preko 50.000 ljudi iz opšte populacije koji će doći do relevatnih informacija kroz prateću promotivnu kampanju“, izjavio je Marić.

123342789 971145563378671 6338686913072618098 n


On kaže da su pored Fudbalskog kluba „Sloga“ iz Doboja, kao predstavnika BiH, u projekat uključeni i fudbalski klubovi „Grafičar“ iz Srbije, „Gorica“, iz Hrvatske, „Maribor“ iz Slovenije i „Pelister“ iz Sjeverne Makedonije. Nadalje pojašnjava da će projekat obuhvatati niz različitih aktivnosti, između ostalog, istraživački i stručni rad na razvoju modula za obuku, obuku fudbalskih trenera za usvajanje razvijenog modula; primjenu stečenih znanja u klubovima iz kojih dolaze fudbalski treneri i na zajedničkim kampovima, kao i promotivnu kampanju koja podvlači obrazovnu ulogu sporta.


„Obrazovni sektor će pomoći u razvoju najprikladnijeg formata za rad u obliku novog modula za obuku trenera, omladinski sektor će pomoći u uvođenju neformalnog obrazovanja u sportskim aktivnostima, dok će uključeni klubovi testirati razvijeni model u sopstvenom okruženju i zajednički, na fudbalskim kampovima“, izjavio je Marić.
Marić zaključuje da će pod motom „Ujedinjeni fudbalski sektor regiona za bolju i sigurniju budućnost djece i mladih“, fudbalski treneri steći nova korisna znanja za rad sa djecom i mladima, djeca će putovati, družiti se i zajednički trenirati na regionalnim kampovima, upoznajući se sa svojim fudbalskim idolima, klubovi će doći do dodatne opreme za mališane i nesmetan rad sa omladinskim sekcijama.

Dalibor Stefanović, koordinator omladinskih selekcija FK Sloga izrazio je zahvalnost u ime grada #Doboj, kluba i roditelja djece, Razvojnom centru za mlade iz Beograda i Sindikalno edukativnom centru iz Banja Luke i svim ostalim partnerima koji su uključili klub iz Doboja u realizaciju ove divne fudbalske bajke na području Zapadnog Balkana.
"Ovim projektom naši treneri i naših stotinjak dječaka i djevojčica će dobiti besplatnu edukaciju, opremu, regionalne kampove na kojima će trenirati sa svojim vršnjacima i njihovim idolima, a da to neće koštati ni jednu jedinu marku, roditelje naše djece, klub i našu lokalnu zajednicu. Ovo je primjer jednog novog rada na našim prostorima i drago nam je što upravo FK Sloga iz Doboja prvi klub iz BiH koji će učestvovati u jednom ovakom lijepom projektu" - istakao je Stefanović.

123271530 971145733378654 3404781934738993982 n

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top