Marketing mar 29, 2021 - 125 Views

Kako mačku naučiti na povodac? Featured

Povodac i mačka kod nas su još uvijek dva različita pojma, međutim u velikim gradovima pojavljuje se sve više ljudi koji i mačke vode na povodcima, jednako kao i pse. Naime, mnogo je mačaka u stambenim zgradama, a vlasnici ih žele izvesti van. No kako u gradu vrebaju razne opasnosti te mačke lako mogu nestati pod kotačima automobila, povodac je nužna stvar. Kako naučiti mačku na povodac?

Prvo morate kupiti pravilan povodac za mačke. Svakako nabavite onaj koji je isključivo za mačke i nemojte koristiti onaj koji je za pse. Naime, povodac za mačke je drugačiji nego onaj za pse te mačka nema klasičnu ogrlicu oko vrata već onu koja ide ispod prednjih šapa i preko leđa. Kada kupite povodac, ostavite ga na mjestu na kojem mačka najviše boravi i spava, kako bi se na njega naviknula.

Nakon što je prošlo tih nekoliko dana, vrijeme je za namještanje povodca. Najbolje ga je na mačku staviti prije nego što je vrijeme hranjenja. Stavite povodac, a potom mački dajte hranu. Ona će sve to shvatiti kao nagradu ako je dobro prihvatila stavljanje povodca. Ako vam se čini da je sve pomalo smeta, dajte joj neka se igra omiljenom igračkom.

Kada izgleda da se primirila, skinite joj povodac. Ponavljajte sve nekoliko dana za redom kako bi se životinja naviknula na sam osjećaj da je vezana povodcem, s tim da svakog dana povodac ostavite malo dulje.

Nakon nekoliko dana, prošetajte je stanom. Svaki puta kad se dobro ponaša, dajte joj omiljenu poslasticu. Šetajte stanom desetak minuta ili dulje ako oboje uživate u šetnji. I ovo ponavljajte nekoliko dana za redom.

Kada ste svladali i ovaj korak, sljedećih nekoliko dana vježbajte sljedeće – neka mačka bude na vodilici i neka šeće po stanu kako i kamo ona želi, a vi je pratite i pazite da se negdje ne zapetlja, dakle uopće je nemojte povlačiti za povodac. Ovako će dobiti osjećaj slobode.

Nakon što ste sve ovo prošli, vrijeme je za izlazak van. Prva šetnja neka bude sasvim blizu zgrade u kojoj stanujete i po mogućnosti na mjestu koje nije jako bučno kako se mačka ne bi odmah na početku previše uplašila. Kako dani prolaze tako ćete moći odlaziti sve dalje i dalje.

Ne zaboravite da se neke mačke nikada ne mogu naviknuti na povodac. Nemojte forsirati već to prihvatite kao realnost. Također, ako se vaša mačke priviknula, kada prolazite vrata stana najbolje ju je prenijeti jer bi u protivnom mogla poželjeti sama otići van kada vidi otvorena vrata.

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top