Dijana maj 17, 2017 - 128 Views

Evo čije bebe najviše plaču Izdvojeno

Mislite li da je vaša beba najveći plačljivko na svijetu jer plače stalno i uvijek?Da niste možda iz Kanade?

Bebe iz Kanade navodno plaču najviše od svih drugih beba, a slijede ih bebe iz Velike Britanije, a potom iz Italije, a bebe koje dokazano plaču najmanje u Njemačkoj, u Danskoj, ali i u Japanu.

Naravno, studija koja je objavljena u Journal of Pediatrics bila bi znatno bolja da su u njoj bile uvrštene bebe iz puno većeg broja zemalja.


Prema ovoj studiji bebe u Kanadi, a onda u Velikoj Britaniji i Italiji, i to bebe stare između 3 i 4 sedmice starosti, plaču više od 3 sata dnevno, više dana (najmanje 3) u sedmici.

Dakle - sve manje od toga je normalno, osim u onim super zemljama gdje je studija pokazala kako tek 5-6 odsto beba iz tih zemalja plaču više od tri sata, više od tri dana u sedmici.

A zašto je tome tako i koliki je uticaj geografske pripadnosti, studija to nije mogla potpuno dokazati, ali valja naglasiti to da su ove brojke uglavnom vezane uz neprestani plač koji je povezan s dojenačkim grčevima i spavanjem, odnosno različitim tehnikama i uopšteno  stavovima o spavanju beba koji se dosta razlikuju u tradiciji različitih zemalja. I

to tradiciji koja je povezana s nekim "narodnim navadama i vjerovanjima". Treba li vam stoga zaključak ili savjet - može biti i jedno i drugo - uživajte u trenucima kada ne plaču i utješite se činjenicom da vaša beba ipak nije iz ovih "groznih" zemalja.  

nezavisne.com


Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz državeregiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomijesportanauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

Tagged under

Related items

Evo čije bebe najviše plaču
10 zanimljivosti o bebama maj 17, 2017 - 128 Views
Evo čije bebe najviše plaču
Kako odgojiti malog kreativca maj 17, 2017 - 128 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top