Marketing mar 23, 2021 - 139 Views

Kada beba padne sa kreveta Featured

"Roditelji treba da znaju da je to česta pojava i da se ne dešava samo njima. To je stvar trenutka i nije posledica neposvećenosti detetu. Ukoliko beba nakon pada plače duže od deset minuta i ne možete da je utešite, treba da razmislite o poseti pedijatru", savetuje dr sc. med. Nevenka Raketić, specijalista pedijatrije i imunologije.

Nakon pada, bebu treba pregledati i videti da li postoje vidljive povrede, otoci ili rasekotine. Posebnu pažnju obratite na zube i proverite jesu li oštećeni. Ukoliko ima manji otok, sledećih nekoliko sati na to mesto stavljajte hladne obloge. Takođe, pregledajte ruke i noge, a što se tiče glave, imajte na umu da fontanela, koja se zatvara do 18. meseca, može amortizovati udarce.

"Ukoliko postoje veliki otoci, crvenilo i sumnja na prelom, treba se obavezno javiti lekaru. Dete treba pratiti najmanje sledećih 48 sati posle pada. Takođe, ako je dete pospano, nezainteresovano, odbija hranu, povraća, treba obavezno otići kod pedijatra, koji može poslati dete kod dečjeg neurohirga na dalja ispitivanja", kaže dr Raketić i dodaje da u najvećem broju slučajeva pad sa kreveta nema posledice po zdravstveno stanje deteta.

Zato, ako se zateknete u ovoj situaciji, nemojte kukati u horu s detetom, jer će tad samo nastati nepotrebna panika. Zagrlite dete uplašeno od naglog trzaja i pada i utešite ga, a većina beba posle desetak minuta postaje živahna i raspoložena kao da se ništa nije ni dogodilo.  (yumama)

Tagged under

Related items

Kada beba padne sa kreveta
Kako da znate da je beba srećna mar 23, 2021 - 139 Views
Kada beba padne sa kreveta
Kada bebu treba hitno odneti lekaru mar 23, 2021 - 139 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top