Marketing jul 19, 2018 - 592 Views

Novi trend za postizanje vrhunca može biti veoma opasan Featured

Kako pišu strani mediji, na internetu se prošitilo iskustvo žena koje su probale da postignu novu vrstu orgazma…. Ipak, ljekari izričito upozoravaju da nikako ne praktikujete ovakav seks.

Koliko god može biti koristan, internet često daje i neprovjerene informacije zbog čega sve što pročitate treba da uzmete sa rezervom.

Tako se sada pojavio novi trend u seksu - “peegasm” koji je nastao od dvije riječi pee (piškenje) i orgasm (orgazam).

Tako se ova vrsta postizanja vrhunca može opisati kao – trnci prilikom mokrenja kao posljedica čekanja do zadnjeg trenutka.

Kako funkcioniše ova vrsta orgazma?

Na internetu se proširila ispovijest korisnika Redita u kome je objašnjeno kako se postiže vrhunac.

”Sve je počelo kada je muškarac pitao ženu da li je ikada osjetila mini orgazme dok je piškila nakon što je dugo zadržavala mokraću. Djevojka mi je nedavno rekla da ako ne ode u WC čim ojseti potrebu doživljava orgazme koji joj se šire duž kičme pa sve do glave. Ako prilikom mokrenja izvodi obrnute kegelove vježbe, veće su šanse da će nastupiti mini orgazmi”, napisao je korisnik Redita. “

Nakon njegove priče javljale su se mnoge žene koje su potvrdile da su na ovaj način osjetile uzbuđenje.

“Ja ih nazivam vaginalnim trncima jer to nisu orgazmi u pravom smislu riječi, ali dosta je slično”, objasnila je jedna korisnica. “Osjećaj je jako prijatan, a postižem ga tako što usred mokrenja zaustavim mlaz na sekundu pa ga opet pustim”, nadovezala se druga.

Posljedice mogu biti opasne

Koliko god ovaj trend vam se dopadao, on može biti veoma opasan po zdravlje. Osim urinarnih infekcija postoji mogućnost da nastupi oštećenje bubrega.

“Ovo je prilično glupo. Zadržavanje urina dovodi do različitih infekcija, pa čak i oštećenja bubrega. Razlog zašto neke žene doživljavaju orgazme leži u tome što senzacija pune mokraćne bešike stimuliše živce karlice i podstiče seksualno uzbuđenje. Vjeruje, kako postoje daleko bolji načini za postizanje orgazma”, istakla je doktorka Kler Morison za Kosmopoliten.

(b92)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top