Dario jun 15, 2020 - 334 Views

Britanski naučnici tvrde da su otkrili zašto žene stenju tokom odnosa Featured

Da li neke žene stenju glasno tokom seksa samo zato što su to "pokupile" iz holivudskih filmova ili ipak postoji neki drugi razlog za to, zapitali su se naučnici Gejl Bruer i Kolih Hendri sa Univerziteta u Lankaširu i Lidsu.

Oni su istraživali "kopularnu vokalizaciju", odnosno glasno stenjanje tokom seksa, a istraživanje su proveli na 71 heteroseksualnoj ženi u dobi od 18 do 48 godina. Shvatili su da mnogo žena stenje tokom seksualnog odnosa, međutim ne nužno dok doživljavaju orgazam.

Njih 66 odsto je reklo da stenju da bi ubrzale partnerov orgazam, a čak 87 psdto njih je reklo da stenju da bi povećale samopouzdanje partnera tokom odnosa, prenosi "Informer".

"Iako većina žena orgazam doživljava još tokom predigre (?!), kopulatorna vokalizacija odvija se najviše neposredno pre ili tokom muške ejakulacije", zaključili su istraživači, prenosi CNN.

Žene su još rekle da stenju tokom seksa kako bi smanjile neprijatnost, dosadu ili bol.

"Ne postoji još dovoljno istraživanja u ovom području, međutim kroz medije nas bombarduju takve slike, slike koje povezuju stenjanje sa orgazmom. Stenjanje bi stoga moglo da bude prilično mudra strategija lažiranja orgazma, pošto muškarci uglavnom glasno stenjanje povezuju sa orgazmom, ali zapravo nema ništa mudro u tome. Ako stenjete, partneru dajete do znanja da sve radi dobro, a to očigledno nije tako", kažu autori koji savjetuju ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kad je nešto dobro, a ne kad žele da prikriju loše izvođenje ili žele da se ono što prije završi.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top