Dario sep 06, 2020 - 549 Views

Isprobajte ovih osam taktika ako želite da u vezu vratite strast Featured

U ljubavnim vezama nakon početne strasti i zaljubljenosti, zagrljaji i poljupci često postaju dio rutine. Ukoliko primetite da ste kao par zapali u kolotečinu, krajnje je vrijeme da nešto promenite kako ne biste odnos počeli da shvatate zdravo za gotovo. Postoji osam brzinskih načina kojima možete da oživite ljubavnu vatru i osvježite vaš odnos.

1. Napišite ljubavno pismo

Iskazati osjećaje riječima nije uvijek lako, a ponekad nas je i strah kako će naš partner odreagovati. Zato, ako ste stidljivi, zapišite osjećaje. Ne samo da ćete partneru reći kako se osjećate, nego je gest primanja ljubavnog pisma veoma romantičan.

2. Pobjegnite zajedno u prirodu

Otputujte iz grada, maknite se iz stana i svih mjesta koja vas podsjećaju na obaveze i ono što morate da obavite. Ostavite mobilne telefone i računare i idite u šetnju, na planinarenje ili razgledanje nepoznatoga kraja.

Zajednički boravak u prirodi će vas opustiti, zbližiti i dati vam osjećaj zajedničkog postignuća ako se pritom popnete na neko brdo ili spustite skijama niz planinu.

3. Pokažite jedno drugom nešto zanimljivo

Na početku veze predstavljali ste jedno drugom pjevače, muziku, knjige, odjeću i mjesta koje volite. Sjetite se stvari koje niste podelili, poput starog filma koji obožavate, a vaš partner ga nije gledao.

4. Razgovarajte o snovima

Svakodnevni razgovor često se svede na planiranje ručka, rasprave o finansijama ili pravljenja spiska za kupovinu. Ispitivanje jedno drugog o snovima, željama i nadama otvara vrata kreativnim razmjenama mišljenja.

5. Isprobajte partnerov hobi

Ako vam do sada nije palo na pamet da pogledate s njim utakmicu, svakako probajte. Zajedničko navijanje vodi do tjelesnoga kontakta. Zauzvrat njega odvedite na čas joge. To ne znači da treba da preuzmete partnerove hobije jer je samostalnost takođe važna u vezi. Samo uložite trud da otkrijete šta vaš partner voli i zašto.

6. Isplanirajte večernji izlazak na potpuno novom mjestu

Zaboravite na piceriju ili kafić u koji uvijek izlazite, idite na karaoke, salsu ili bilijar. Istraživanje novih sadržaja garantuje zabavu i budi romantiku.

7. Skuvajte partneru nešto posebno

Čak i ako već sada kuvate, pripremate ista jela. Pronađite recept za slasno jelo koje ste jeli u meksičkom restoranu i potrudite se. Stara je tajna da ljubav prolazi kroz želudac.

8. Isključite TV, pustite muziku i ne radite ništa drugo

Slušanje dobre muzike oslobađa hormone sreće i vodi drugim dobrim stvarima poput plesa, razgovora ili zabave u spavaćoj sobi.

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top