Marketing apr 28, 2018 - 279 Views

CZ Doboj upozorava-Tečnost iz taložnika se izlila u Spreču, obavezno uzorkovanje vode Featured

Civilna zaštita u Doboju upozorila je vlasnike bunara uz rijeke Spreču i Bosnu da povećaju uzorkovanje vode, jer se velika količina tečnosti iz taložnika otpadnih voda u Lukavcu u Federaciji BiH izlila u Spreču.

Prema procjeni Republičke uprave Civilne zaštite, voda zagađena otrovnom materijom, koja je juče istekla iz fabrike "Sisecam soda" u Lukavcu u rijeku Spreču, mogla bi prirodnim putem da dospije na područje dobojske regije, a potom nizvodno rijekom Bosnom sve do ušća u rijeku Savu, rekao je ranije portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović. 

On je apelovao da stanovništvo, posebno vlasnici bunara, uz rijeku Bosnu ne koriste vodu dok na teren ne izađu nadležne ekipe i uzmu uzorke vode. 

Stojanović je naveo da je Republička uprava Civilne zaštite juče poslije podne obaviještena o akcidentu, te istakao da je neophodno da na teren izađu inspektori Inspektorata za vode Republike Srpske i nalože dalje aktivnosti. 

U Fabrici "Sisecam soda" iz Lukavca juče je pukao nasip, pa je istekla veća količina tečnosti sa taloga Bijelog mora, koja je poplavila poljoprivredno zemljište i izlila se u rijeku Spreču.

 

(SRNA)

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top