Dario sep 26, 2020 - 156 Views

Mogu li muškarci osjetiti ženski orgazam Featured

Mogu li muškarci zapravo osjetiti kad žena doživljava orgazam? Ne govorimo o tome može li on osjetiti drhtanje nogu ili druge posljedica orgazma. Govorimo o tome može li muškarac fizički, anatomski, fiziološki osjetiti ženski orgazam na svom penisu.

Neki muškarci za Cosmopolitan tvrde da su imali iskustva s osjećajem ženskog orgazma:

"Da, osjetio sam ženski orgazam. Razlikuje se od žene do žene, jer je uglavnom povezano s tim koliko su jaki njihovi mišići zdjelice. Osjećaj je poput zatezanja i opuštanja oko vašeg penisa, poput pulsirajuće akcije", kaže  Bret (39).

"Da, kad to osjetim, stvari se iznenada skupljaju ili grče, plus promjena vlažnosti", Zach (29).

'Za mene je to osjećaj intenzivnog stezanja mišića u cijelom tijelu", Hajden (25)

Ali ne postoji siguran način da muškarac zna je li žena doživjela orgazam. Ne doživljavaju sve žene orgazme na isti način. Svaki orgazam može biti drugačiji.

Osjećaj zatezanja koji muškarci opisuju vjerovatno je posljedica kontrakcija mišića dna zdjelice i rodnice kod žene. Ritmične kontrakcije dna zdjelice pomažu ženama da dožive orgazam, ali mnoge žene mogu doživjeti orgazam i bez kontrakcija.

Drugim riječima, potpuno je normalno da muškarci osjećaju nešto "tamo dolje", ali to nije nužno i orgazam.

Može li muškarac osjetiti ženski orgazam u potpunosti zavisi o samom penisu, konkretno, njegovoj veličini i osjetljivosti živčanih završetaka. Veći penisi s većim opsegom imaju veće šanse da ispune rodnicu, a time i mogu otkriti promjene.

Ali, opet, budući da orgazmi dolaze u svim oblicima i veličinama, ne postoji siguran način da se potvrdi da je ono što penis osjeća zapravo orgazam.

Vrlo je vjerojatno da muškarci laganu kontrakciju vagine pogrešno shvaćaju kao orgazam partnerice.

Prema jednoj studiji, 85 odsto muškaraca vjerovalo je da njihova partnerka doživjela orgazam. Pa ipak, samo 64 posto žena potvrdilo je da jesu.

Budući da su vaginalne kontrakcije sigurno znak da bi neko mogao doživjeti orgazam, samo 29 posto žena kaže da neprestano doživljava orgazam samo kroz penetrativni seks.

Dakle, usredotočimo se na komunikaciju, umjesto da nagađamo kada žene imaju orgazam.

Umjesto da pretpostavite da je ono što ste osjetili kod partnerke orgazam, iskoristite svoje komunikacijske vještine i pitajte ih pa ćete onda znati na čemu ste.

Ako želite znati kakav je orgazam doživjela žena pitajte ju kako se osjećala. Ne pokušavajte donijeti presudu na osnovu njezinih grčeva. Samo ona može izraziti svoj orgazam.

(24sata.hr)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top