Dario okt 30, 2020 - 111 Views

Žene s ovom bojom glasa su sklonije prevari Featured

Njemački istraživači došli su do zaključka da su žene koje imaju dubok glas sklonije prevari.

Istraživanje koje je vodio psihoterapeut Filip Hadson zaključuje da bi žena sa dubokim glasom mogle da nas "izdaju" spavajući s drugim osobama.

Duboki i hrapavi tonovi glasa povezani su sa višim nivo testosterona za koji naučnici kažu da podstiče seksualnu želju.

Kako bi utvrdili povezanost između glasa i varanja, stručnjaci su u istraživanje uključili 931 osobu, a svaka od njih je imala zadatak da odgovori da li vara svog partnera. Zatim su analizirali njihov glas.

Jedna žena koja je učestvovala u anketi prijavila je čak 31 partnera. Takođe, muškarci koji imaju dublji glas imali su više afera - jedan učesnik je tvrdio da je imao 180 ljubavnica.

"Žene sa dubokim glasovima su uobičajeno veoma samopouzdane i spremnije su za rizik. A muškarce mogu privlačiti nezavisne žene jer izgledaju privlačno i obično odaju utisak da su stabilne, odnosno 'nogama na zemlji'", kazao je psihoterapeut Filip Hadson.

Ranija studija objavljena u časopisu "Evolutionary Psichology" zaključula je da smo kao vrsta, vremenom naučili kako da se zaštitimo i zato izbjegavamo partnere koji bi mogli da nas "izdaju" spavajući s drugim osobama.

"Ono što smo saznali jeste da i muškarci i žene koriste visinu svog glasa kao upozorenje za buduće prevare. Što je atraktivniji glas, visok za žene, nizak za muškarce, veće su šanse da će ta osoba varati", rekla je svojevremeno Džilijan O'Konor, autorka studije.

"Razlog zbog čega visina glasa utiče na percepciju prevare najvjerovatnije se krije u povezanosti između visine glasa, nivoa polnih hormona i nevjere", objasnio je tada David Feinberg, asistent istraživanja.

(Telegraf.rs)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top