Marketing mar 14, 2021 - 164 Views

Najbolji saveti za PARTNERE kako da preguraju KORONA KRIZU i ostanu ZAJEDNO Featured

Pandemija koronavirusa je donela i brojne izazove parovima pa su tako mnogi od njih odlučili da potraže i profesionalnu pomoć.

Ovi saveti mogu da pomognu svim parovima pa i onim u srećnim odnosima. Razni savetnici i stručnjaci za mentalno zdravlje koji rade s parovima otkrili su savete koje su najčešće delili parovima tokom pandemije. Dodali su kako bi te savete trebalo da usvoje svi u vezi. Evo šta su rekli:

Zakažite važne razgovore

Možda vam se čini besmisleno da zakazujete sastanke za razgovor s parterom pošto ste stalno jedno sa drugim, ali stručnjaci naglašavaju da treba da odredite određeno vreme za velike razgovore, umesto da ih pokrećete u hodu. "Delim ovaj savet iznova i iznova", kaže psihološkinja za parove Sara Retrej. Ako parovi nauče kako da planiraju veće razgovore, izbegavaju svakodnevne svađe. Odvajanje vremena za razgovor utvrdiće važnost teme koju obrađujete i samog odnosa.

 "Tokom razgovora budite strpljivi i naizmenično govorite i slušajte partnera", dodala je Retrej. Saosećanje za partnera Savet kalifornijskog porodičnog terapeuta Dejvida Gramera je jednostavan. On savetuje da se potrudite da imate empatiju za svog partnera.

"Najčešća smernica koju dajem parovima je saosećanje. Specifične tehnike razlikuju se od para do para, ali osnovni princip saosećanja i razumevanja za poteškoće partnera je nužan svima. Razumevanje omogućuje strpljenje i podršku pa smanjuje bes i frustraciju", kaže Gramer. Odvojite radno vreme od porodičnog Laura Goldštajn, bračna i porosična terapeutkinja kaže da je parovima bolje kada odvoje vreme za sebe nakon što završe s poslom za taj dan-

Nemojte da prestanete da vodite računa o sebi Psihološkinja i autorka Lea Lis redovno deli savete o samopomoći, telesnoj i mentalnoj. "Ne zaboravite na svoje rituale brige o sebi, kao što su nega kože, farbanje kose ili brijanja", rekla je Lis. Ne samo da ćete se osećati bolje, već ćete time da pokažete supružniku da se trudite da i za njega izgledate dobro.

Možda to naizgled neće ništa unaprediti, ali pomoći će da se stvari ne pogoršaju. Ne terajte partnera da vam čita misli Lis je takođe savetovala klijentima da svojim partnerima kažu šta žele. "Recite im šta vam treba i budite precizni. Ako želite da za svoj rođendan napravite veliku zabavu ili želite poseban poklon, spomenite im to", kaže Lis. Kada parovi odluče da budu iskreni jedni prema drugom, veća je šansa da će na kraju dobiti ono što žele. Isto tako, manja je verovatnoća da će na kraju ostati povređeni, piše "Fatherly".   (espreso)

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top