Marketing mar 31, 2021 - 197 Views

Kad on stalno PRIČA O BIVŠOJ: Ućutkati ga ili saslušati? Featured
Ako smo ljubomorni na partnerovu prošlost i sve one žene s kojima je nekada bio u vezi, govorimo o retroaktivnoj ljubomori. Anđelka Jelčić, porodični savetnik, pomaže vam da je savladate da vam ne bi uništila brak ili vezu.

Ako vam njegova prošlost ne da mira, morate da trenirate misli

Kada se pretvori u uobičajenu i svakodnevnu stvar u vezi, kada počne da kontroliše vaše ili ponašanje vašeg partnera, ljubomora postaje toksična i loša. A da sve bude još komplikovanije, mnoge žene osećaju ljubomoru zbog nečega što se desilo u partnerovoj prošlosti i što objektivno nema nikakve veze sa njima.

Kako da je razumemo

Retroaktivna ljubomora može da se javi u vidu toga da ne možete da se pomirite sa činjenicom da je partner imao više seksualnih partnera nego vi, ili, na primer, kada stalno zamišljate partnera sa njegovom bivšom devojkom, pitajući se da li je ona bolja od vas. Ovakve misli se stalno ponavljaju i čini se da ne možete da ih se otarasite. Sa tim, uglavnom, ruku pod ruku ide i intenzivna radoznalost o partnerovoj prošlosti, pa ga stalno ispitujete o ranijim vezama i seksualnim iskustvima.Šta je rasplamsava

Misli koje održavaju ljubomoru su ponavljajuće, opterećujuće, a održavaju se kroz prihvatanje i odgovaranje na pitanja „Šta ako, šta bi bilo kada bi bilo“ i slično. Kada su jednom pokrenute, hrane se daljim odgovorima na navedena pitanja i deluju nezaustavljivo, poput pokvarene ploče koja se konstantno vrti u umu, bez obzira na racionalna uverenja osobe.Trenirajte misli

Naša uverenja da su intimna iskustva koja imamo sa partnerom manje važna od onih koje je imao u prošlosti dovode do osećanja manje vrednosti, kako na ličnom, tako i na nivou partnerstva. Zato morate da trenirate svoje misli da se sa negativnih prebace na pozitivne. Nije lako, ali vredi.

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top