Marketing feb 24, 2019 - 431 Views

Nova partnerstva sa akterima iz sveta sporta Featured

Prateći jedan od svojih strateških prioriteta rada za period 2018-2020 – obrazovanje za ljudska prava u sportu, Razvojni centar za mlade nastavlja sa povezivanjem sa akterima iz sporta sa kojima deli zajedničku viziju o ulozi sporta u razvoju društvene zajednice.

Tako je u petak 22. februara u Beogradu, u prostorijama Fudbalskog kluba Grafičar, potpisan Protokol o saradnji između naše organizacije, Fudbalskog kluba Grafičar iz Beograda, fudbalskih klubova Sloga i Željezničar iz Doboja, Fudbalskog kluba Pelister iz Bitolja, te omladinskih udruženja Sindikalno edukativni centar iz Banja Luke i Centra za aktivne mlade iz Bitolja.

Cilj povezivanja je sinergijsko delovanje na različitim aktivnostima, pre svega usmerenim na jačanje uloge trenera kao edukatora i pedagoga u radu sa decom i mladima. Potpisnici Protokola veruju da je sport moćan kanal u prenošenju važnih društvenih poruka i instrument u promociji pozitivnih društvenih vrednosti, i po potpisivanju akta o saradnju pristupili su razmeni ideja za dalje zajedničko delovanje.

Sporazum je u ime Razvojnog centra za mlade potpisao predsednik Nikola Sovrlić, a tom prilikom programska direktorka Aleksandra Knežević izjavila je „da se radujemo daljem zajedničkom radu jer se region suočava sa sličnim izazovima u oblasti sporta, te verujemo da samo zajedničkim delovanjem možemo doprineti smanjivanju negativnih pojava u sportu i jačanju njegove pozitivne društvene uloge“.

Uključeni fudbalski klubovi uz podršku omladinskih udruženja, ukazujući ovim spojem na neraskidivu vezu između mladih i sporta, u narednom periodu za podršku će se obratiti i fudbalskim federacijama svojih država, a prvi izazov sa kojim će se uhvatiti u koštac je zajednička priprema projektne ideje za konkurs u okviru Erasmus+ programa u oblasti sporta.

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top