Aleksandra apr 14, 2021 - 83 Views

Novak: Monte Karlo ne može da se poredi sa Beogradom Featured

Pred meč s Janikom Sinerom u drugom kolu Monte Karla, Novak Đoković rekao je srpskim novinarima da želi još više vremena da provodi u Beogradu, da će probati da se motiviše i pred praznim tribinama, a govorio je i o situaciji u srpskom tenisu i ATP pravilima u vezi s vakcinama i restrikcijama.

Nekoliko puta je Novak prethodnih meseci govorio o tome kako su prošle sezone loše na njega uticale prazne tribine, ali sad je bogatiji za to iskustvo.

„Jeste, u tim dvoranskim turnirima osećao sam demotivisanost, zasićenost. Videćemo hoće li mi pomoći to iskustvo ili neće. Ja ću se truditi da budem pozitivan, da sebe inspirišem da igram nezavisno od toga ima li ili nema publike. Činjenica jeste da je sablasno. Ipak, nisam igrao zvanični meč od Australije i radujem se povratku i takmičenju – odatle ću da crpim energiju i motivaciju, želim opet da se nadmećem s najboljima na svetu“, rekao je Đoković.

Novaku je baza u Monte Karlu već petnaest godine i rekao je da je poseban osećaj „kad možeš da spavaš u svom krevetu, sa svojom familijom, a tenis se igra iza ugla“. Ipak, u poređenju s Beogradom…

„Sve više sam u Beogradu. I zbog akademije, ali želim više vremena da provodim u Srbiji, želim to i svojoj deci. Ne može ni Monte Karlo ni bilo koji drugi grad da se poredi sa Beogradom i osećajem koji imam kad dođem kući. To je to, to je dom u srcu koji je uvek tu i nezamenljiv“.

Novak je govorio o srpskom tenisu i potrebi da se sistemski urede klubovi (izneo je i podatak o smanjenju broja aktivnih igrača, što je pokazatelj da srpski tenis umire), a na kraju konferencije bilo je reči i o vakcinaciji.

„Mnogo je razgovora o toj temi, pitao sam danas jednog tur menadžera razgovaraju li unutar ATP-ja o tome. Aktivno razgovaraju o tome da se vakcinisani igrači liše restrikcija. Takođe, rečeno mi je da, nezavisno od toga, rade na popuštanju restrikcija, tj. da ne bude mehur u zemljama koje to ne zahtevaju. Može se izdržati nekoliko nedelja, ali cele godine su ta pravila – to utiče ne samo fizički, nego psihički i emotivno. Nisam ni ja želeo da igram Majami – ne mogu da prihvatam neke stvari koje ranije jesam, jer želim da budem muž i otac koji je prisutan“, rekao je Đoković.

izvor:sportklub.rs

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top