Dario apr 14, 2020 - 84 Views

DOBOJ: UNDP uručio 40.000 hirurških maski Featured

U Doboj je stigao prvi kontigent zaštitne opreme sa 40.000 hirurških maski koje su nabavljene na osnovu sporazuma o nabavaci zaštitne opreme i respiratora između grada Doboj, Doma zdravlja, Bolnice Sveti apostol Luka i Razvojnog programa UN-a.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je novinarima da će po 10.000 maski biti raspoređeno zadravstvenim radnicima u Domu zdravlja i Bolnici, gradskom Odjeljenju za civilnu zaštitu, i gradskom Udruženju penzionera koji će ih dijeliti najstarijoj populaciji.

Jerinić je najavio da će kontigent zaštitnih odijela doći iduće sedmice, dok je isporuka respiratora prolongirana i njihov dolazak očekuje se krajem mjeseca.

“Respiratori su u putu i očekujemo ih u što kraćem roku. Hvala Bogu u gradu Doboju još namamo potrebu za njima i imamo ih dovoljno. Znamo da problem sa nabavkom te opreme nije samo u Doboju, BiH već i u zemljama okruženja”, rekao je Jerinić.

Direktor Bolnice Mladen Gajić kaže da će sa ovom količinom maski biti zadovoljene potrebe ove zdravstvene ustanove u naredne tri sedmice.

On je naveo da bolnica nema pacijenata koji su na respiratorima. Gajić je rekao da bolnica ima četiri respiratora, od kojih je jedan donacija Vlade Srbije, te najavio da iduće sedmice očekuju sedam respiratora iz vlastite nabavke.

“Od sutra krećemo sa radom na centralnom razvodu kisika koji je neophodan za linijske repsiratore za čiju nabavku su korištena sredstva Gradske uprave Doboj”, rekao je Gajić i dodao da se u saradnji sa Gradom krenulo u nabavku i oko 2.000 zaštitnih odijela.

Direktor Doma zdravlja Slavko Kovačević zahvalio se na uručenim zaštitnim maskama i poručio da je ova ustanova solidno opremljena zaštitnom opremom, ali da je nepoznanica koliko će situacija sa virusom korona trajati.

Bolnici “Sveti apostol Luka” Doboj je 3. aprila uručen jedan prenosni respirator, 5.000 lateks rukavica, 3.000 zaštitnih maski, 200 zaštitnih odijela i 20 zaštitnih naočala, donacija Vlade Srbije.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top