Dario maj 06, 2019 - 255 Views

Mediteranske destinacije na koje domaći turisti ne obraćaju puno pažnje Featured

U susret novoj ljetnjoj sezoni, ponude turističkih agencija preplavljuju tržište i donošenje odluke zasnovano je na brojnim faktorima - odnos cijene i kvaliteta smještaja, dužina putovanja, piješčane ili šljunkovite plaže, mesto sa istorijskom pozadinom ili klasično odmaralište - samo su neki od tih faktora koji utiču na donošenje odluke o tome gdje provesti ljeto 2019. godine.

Brojne turističke agencije imaju ustaljenu ponudu, kojom se najveći broj domaćih turista okreće tokom ljetnje sezone. Međutim, postoje i one mediteranske destinacije na koje turisti ne obraćaju puno pažnje, iako i za njih postoje turistički aranžmani. U nastavku teksta predstavljamo neke od tih destinacija na Sredozemnom moru u kojima već ovog leta možete da uživate.

Sicilija - najveće ostrvo Mediterana

sicilija raguza arhitekturaKada je u pitanju Sicilija letovanje 2019 je opcija za sve one koji vole duh autentične južne Italije. Odvojeno Mesinskim moreuzom od poluostrva Kalabrija, Sicilija predstavlja državicu za sebe, zbog svojih običaja, kulturoloških odrednica i specifičnog načina života. Bogatstvo stvaralaštva, arhitekture i jezička čini ovo ostrvom unikatnim dijelom Italije.

Žila kucavica i glavni grad ostrva je Palermo, kojeg odlikuju prelijepe plaže sa divljim krajolikom. Visoke temperature, živahnost i energija na svakom koraku, kao i gostoljubivost domaćina samo su neki od epiteta koji se koriste pri opisivanju ostrva i turističkih destinacija.

Pored prelijepih plaža, na ostrvu se nalaze važni arheološki i antički lokaliteti koji privlače veliki broj turista. Ono što ne smete da propustite ukoliko planirate posjetu Siciliji je i vulkan Etna, najviši vulkan u Evropi i jedan od najaktivnijih na svetu.

Kipar - ostrvo čempresa

Kao treće po veličini ostrvo na Mediteranu, Kipad je podijeljen na grčki i turski deo, a glavni grad sredozemnog ostrva je Nikozija. Poznat po velikom broju sunčanih dana, sa prelijepim peščanim plažama i sredozemnom klimom, Kipar predstavlja atraktivnu turističku destinaciju sa očaravajućim morem.

Smješten na samom istoku Sredozemlja, kao rodno mesto boginje ljepote - Afrodite - ostrvo može da se pohvali bogatom tradicijom ovjekovečenom u muzejima i galerijama širom zemlje. Najljepše plaže, poput Aja Nape, Porto Pomosa ili Paramali plaže samo su deo svekolike ponude prelijepog kiparskog ostrva koje definitivno vrijedi posjetiti.

 

 

Malta - ostrvo u srcu Mediterana

Smještena južno od Sicilije, u samom srcu Mediterana, gusto naseljena ostrvska zemlja predstavlja pravi raj za svakog ko želi da proba nešto novo na svom odmoru. Obala zlatnožute boje i kristalno čisto more čine zavodljivi akvarel u kombinaciji sa vijelikim brojem sunčanih sati tokom godine. U prilog činjenici da je more prelijepo ide i to što je Malta vodeća turistička destinacija za ronioce. Ukoliko tragate za avanturom na vašem putovanju, onda ne zaboravite da spakujete i opremu za ronjenje.

Pored toga, bogata kulturno-istorijska tradicija, znamenitosti i očaravajuća arhitektura Malte odlična su pozivnica za sve one koji razmišljaju o tome da odmor provedu baš na ovom arhipelagu Sredozemlja. Poznata istorijska činjenica o dvoipovjekovnoj vladavini vitezova na Malti pojačava avanturistički doživljaj ovog ostrva. Ovdje su snimani i poznati holivudski blokbasteri “Troja” i “Gladijator”.

Zvanični jezici na Malti su engleski i malteški, a postoji i vjerovanje da je u pećini Kalipso, antički pijesnik Homer napisao svoje kapitalno delo - Odiseju. Zanimljive činjenice o Malti, civilizacijske tekovine koje datiraju od davnina i pitoreskni predjeli koji oduzimaju dah čine Maltu savršenom mediteranskom destinacijom.

Kosta del Sol - sunačana obala Sredozemlja

Kosta del Sol je ljetovalište na jugu Španije, na prostoru koji se prostire od rta Gata do Tarife. Španije je poznata kao zemlja sa najviše plavih zastavica koje pokazuju kvalitet plaže. Najpoznatija turistička destinacija regiona je Marbelja, atraktivno ljetovalište koje privlači ogromnu pažnju evorpske javnosti.

Ovo jedinstveno područje Starog kontinenta je prostor gde se morska obala spaja sa planinskim vencima Sijera Nevada, stvarajući tako prelijep prirodni fenomen. Kosta del Sol je odlična destinacija za svakog ko želi aktivan odmor, kombinujući kupanje i planinarenje. Prelijepe pješčane plaže, bogat noćni život i ponuda mondenskog letovališta regiona u neposrednoj blizini Gibraltarskog moreuza su Malaga, Almerija i Toremolinos.

 Provjerite dodatne informacije o drugim destinacijama na http://www.istratours-doboj.com/

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top