Dario maj 22, 2019 - 193 Views

Zašto je krstarenje Mediteranom odlična opcija za odmor Featured

U susret još jednoj ljetnjoj sezoni, mnogi od nas već planiraju svoj, dugo očekivani, odmor. Bilo da je u pitanju odlazak na ljetovanje, na planinu ili neki treći vid odmora koji predstavlja uživanje, turističke agencije i njihove ponude predstavljaju glavnu temu svakog razgovora.

Odabir destinacije, način putovanja, odnos cijene i kvaliteta samo su neke od tema koje okupiraju pažnju svih koji planiraju svoje ljetovanje. Iako ne predstavlja novi vid turizma, pa se tako u ponudi nalazi dugi niz godina, krstarenje predstavlja jedno od najboljih i najuzbudljivijih načina da provedete svoj odmor.

Prelijepe plaže, nevjerovatan pogled sa pučine, sadržaji kojih se ne bi postidjeli ni hoteli sa pet zvjezdica, samo su neke od stvari koje idu u prilog činjenici da je krstarenje pravi izbor za odmor. U nastavku teksta pročitajte zašto je krstarenje Mediteranom odlična opcija za odmor.

Mediteran - dragulj koji zapljuskuje tri kontinenta

Sredozemno more, odnosno Mediteran, nalazi se između Evrope na sjeveru, Afrike na jugu i Azije na zapadu. Ovaj dragulj koji zapljuskuje tri kontinenta spojen je sa Atlantskim i Indijskim okeanom, kao i sa Crnim morem. Pa je tako jedna od prednosti krstarenja Istočnim mediteranom to što ćete moći da uživate u čarima Egejskog, Jonskog, Libijskog i, naravno, Sredozemnog mora.

Istočni Mediteran - uživanje na talasima ljepote

Ako ste već ljetovali u Grčkoj, Italiji ili na Malti, onda je krstarenje Istočnim Mediteranom prilika da obiđete sva ova prelijepa ostrva. Ono što vam nudi istočni deo prelijepog Sredozemnog mora odnosi se na uživanje u čarima grčkog melosa, italijanske zavodljivosti ili prirode na Malti.

Naravno, postoje i one turističke Mediteranske destinacije na koje domaći turisti ne obraćaju puno pažnje, ali koje su veoma atraktivne i predstavljaju pravu poslasticu za sve ljubitelje putovanja. Krstarenjem možete da obiđete najveće ostrvo Sredozemlja - zavodljivu Siciliju, ili da uživate u čarima španske obale, koja posjetioce ostavlja bez daha.

Inače, prelijepe peščane plaže u Sredozemnom moru su nadaleko poznate, pa otuda ne treba da čudi i podatak da je Španija zemlja sa najviše plavih zastavica, koje označavaju kvalitet plaže. Sve one koji se odluče na krstarenje Mediteranom čeka nevjerovatan ugođaj u prirodnim ljepotama.

Sredozemlje - izvor evropske klasične kulture

Sredozemlje je poznato kao mjesto na kojem su se rađale i umirale brojne svjetske i evropske civilizacije čije je tragove i danas moguće pronaći na svakom koraku. Posjeta antičkim gradićima na grčkim ostrvima, kaldrmisane ulice italijanskih gradića i remek-djela arhitekture koje turiste ostavljaju bez daha, dio su atraktivne turističke ponude Sredozemlja - izvora evropske klasične kulture.

Krstarenje Mediteranom daje turistima ogromnu prednost u odnosu na druge oblike putovanja, jer pruža osjećaj stalnog pokreta, mobilnosti koja dinamizuje odmor i pruža priliku da se posjeti mnogo više mjesta i da se uživa u više različitih gradova, zemalja, pa i kontinenata.

Krstarenje Mediteranom - prednosti plovidbe Sredozemljem

Savršena mediteranska klima, ostrva sa bujnom vegetacijom i kristalno čistom morskom vodom, u kojoj se ogledaju sunčevi zraci, uz kombinaciju sa komforom luksuznih kruzera, više su nego dobra pozivnica za sve one koji se odluče na to da odmor provedu na krstarenju Mediteranom.

Krstarenje brodovima vrhunskog kvaliteta, koji nude luksuznu uslugu, fantastičan smještaj i kvalitetne restorane i barove, predstavlja jedinstven užitak. Ako se tome doda i činjenica da je Mediteran dom nekih od najljepših plaža i ostrva na svijetu, dobija se savršena kombinacija hedonizma i odmora.

Još jedna od prednosti krstrenja je i ta što, nakon pristajanja u neku od luka, koje su usputna stanica na odabranoj destinaciji, imate dovoljno vremena da istražite ostrvo, grad ili plažu na koju ste prispjeli. Opuštajuće kruziranje prelijepim predelima Mediterana predstavlja nezaboravno iskustvo koje ćete sigurno htjeti da ponovite.


Istratours Doboj

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top