Dario apr 12, 2020 - 57 Views

Airbnb osigurao još milijardu dolara ulaganja Featured

Airbnb je u martu izdvojio 250 miliona dolara pomoći za iznajmljivače koji klijentima moraju vratiti novac nakon otkazivanja rezervacija zbog pandemije virusa korona, no objavili su da su osigurali još milijardu dolara novih ulaganja za ublažavanje posljedica pandemije.

 

Investicijski fondovi Silver Lake i Sixth Street Partners uložili su u Airbnb kupovinom dužničkih i vlasničkih vrijednosnih papira, stoji u saopštenju kompanije.

Izvršni direktor Airbnba Brajan Češki izrazio je zadovoljstvo "nevjerovatnim partnerstvom i potporom", ističući da će im pomoći da ulažu u svoju zajednicu iznajmljivača.

Airbnb je u martu izdvojio 250 miliona dolara pomoći za iznajmljivače koji klijentima moraju vratiti novac nakon otkazivanja rezervacija zbog pandemije virusa korona.

Time su ih pokušali udobrovoljiti nakon odluke da se gostima vraća puni iznos uplaćenog novca, bez ikakvih naknada za otkazivanje rezervacije.

Američki mediji pišu da je kompanija imala problema već krajem prošle godine pa je tako “Bloomberg” u martu izvijestio da su im se gubici u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca gotovo udvostručili.

Nezavisne

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top