Dario apr 30, 2020 - 109 Views

Airbnb uvodi nove bezbjednosne protokole Featured

Platforma za kratkoročno iznajmljivanje smještaja, Airbnb, uvela je novi bezbjednosni protokol kod rezervacija. Ova inicijativa koju je uveo Airbnb neće biti obavezna, ali će korisnici koji planiraju putovanje moći na platformi da vide koji domaćini poštuju nove bezbjednosne i zdravstvene preporuke, a koji ne.

 

Iz kompanije Airbnb tvrde da je ovo prvi sveobuhvatni standardizovani protokol za čišćenje i sanitarnu zaštitu u industriji djeljenja smještaja. Na ovom protokolu je radio i američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti i drugi istaknuti stručnjaci. Što se tiče privatnog sektora, bile su uključene kompanije iz sektora ugostiteljstva i medicinske higijene, kao što je Ecolab.

Smjernice koje Airbnb preporučuje svim ljudima koji žele da dijele smještaj u skladu su sa najnovijim informacijama o virusu COVID-19, i da će sve biti konstantno na raspolaganju vodećim medicinskim stručnjacima i vlastima. Kada je krenula epidemija Korona virusa, ljudi su naglo počeli da otkazuju svoja putovanja, ali i rezervacije na ovoj ogromnoj platformi.

Tada se postavilo pitanje kako će domaćini biti obeštećeni u novonastalim uslovima. U početku nije bilo kompenzacija, jer Airbnb nije bio kriv za epidemiju, ali je kasnije dogovoreno da će izdvojiti 250 miliona dolara kako bi se pomoglo domaćinima koji su izgubili rezervacije. Produžen je i period otkazivanja rezervacija između 14. marta i 31. maja.

(The Verge)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top