Dario jul 19, 2020 - 112 Views

Ruski turizam cvjeta, plaže krcate Featured

SOČI - Zbog pandemije virusa korona i ograničenog međunarodnog aviosaobraćaja, većina Rusa se odlučila za domaći turizam.

 

U crnomorskim ljetovalištima, na Krimu i Sočiju, više ni igla ne može da padne. Plaže su krcate, a hoteli i pansioni prebukirani.

Turistička sezona u Rusiji je i zvanično počela 1. jula - može se putovati u svaki region zemlje, ukinuta je obavezna dvonedjeljna izolacija i više se ne traže potvrde i testovi o odsustvu virusa korona, osim ako se ide u sanatorijume.

Počeli su sa radom hoteli, odmarališta i muzeji. Plaže su ove godine otvorene dva mjeseca kasnije i reklo bi se - nikad nisu bile punije.

Domaći turizam je pokrenut u 74 ruska regiona, od Kalinjingrada do Vladivostoka, uz određena ograničenja i mjere predostrožnosti, koje podrazumijevaju nošenje maski u zatvorenom prostoru, držanje distance od metar i po i slično - sve zarad bezbjednosti i zaštite zdravlja građana.

Ogromnu popularnost među turistima tradicionalno imaju morske destinacije, poput Krima i Sočija, ali i planinski predjeli zemlje. Problem je malo slobodnih mjesta, pa će ga oni koji nisu na vrijeme rezervisali smještaj sada, u jeku sezone, teško i naći.

"Trenutno vodeće turističke agencije nude ture u Hakasiju, na Altaj, u Kareliju, kao i putovanja u Sankt Peterburg zajedno sa Karelijom. To su veoma popularne i tražene destinacije. Do Karelije ljudi stižu i preko Petrozavodska i preko Peterburga, pa odatle autobusom. Jezero Bajkal je takođe popularno. Nažalost, problem je što nema mogućnosti da se svi smjeste, jer nema dovoljno smeštajnih kapaciteta", kaže za Sputnjik Sergej Golov, predsjednik Saveza turističkih agencija Rusije.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top