Aleksandra mar 11, 2021 - 128 Views

Arhitekti dizajnirali čarobno odmaralište „Kućica na drvetu“ u Kini Featured

Ako si kao dijete imao/imala sreće boraviti u kućici na drvetu, znaš da ove spektakularne kućice na drvetu, mogu biti najudobnije i najsigurnije mjesto za odmaranje i uživanje. Arhitekti su dizajnirali rustikalnu i prirodnu ljepotu mnoštva kućica na drvetu u planinskom kraju Hangzoua u Kini. Ovo čarobno odmaralište je zamišljeno, tako da se uklopi u okolni pejzaž, ne remeteći prirodno okruženje, a istovremeno pružajući predivan pogled.

Foto: WH Studio, Xiaoli Liu

Arhitekti iz WH Studija, kažu da su morali provesti vrijeme razumijevajući kako da najbolje izvedu ovaj projekat, tako da komunicira u balansu sa prirodnim svijetom. „Nakon pažljivog razmatranja, postepeno smo razjasnili koncept u vidu gnijezda kuća na drvećima, da izgleda kao veliko gnijezdo”.

Foto: WH Studio, Xiaoli Liu

Kreirano je niz kućica na drvećima, koje služe različitim grupama turista i pružaju različite poglede na prekrasan prirodni teren. „Na osnovu komercijalnog karaktera projekta i planinskog okruženja, fokusirali smo se na ravnotežu između apstrakcije i slike, unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, geometrije i prirode“, kaže WH Studio.

Foto: WH Studio, Xiaoli Liu
Foto: WH Studio, Xiaoli Liu
Foto: WH Studio, Xiaoli Liu
Foto: WH Studio, Xiaoli Liu
Foto: WH Studio, Xiaoli Liu

Izvor: mymodernmet.com

izvor: ultra.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top