Aleksandra apr 14, 2021 - 249 Views

Da li znaš šta je Japandi stil? Featured

Možda ne misliš da Japan i Skandinavija imaju mnogo toga zajedničkog, ali što se tiče dizajna enterijera, puno su sličniji nego što možda misliš. Estetika se fokusira na jednostavnost, prirodne elemente i udobnost, pa ne čudi da sve više dizajnera spaja dva stila i naziva ga “Japandi” (Japanski i Skandi).

Jonas Bjerre-Poulsen / Norm Architects

Hibrid Istoka i Zapada, stil je sve popularniji kao način za stvaranje interijera koji odiše minimalizmom, a da pritom nije hladan. Japandi pametno koristi zanatsku izradu i taktilne materijale, poput teksture drveta i ručno rađene keramike, kako bi dodao udobnost i toplinu.

Pinterest

Ova fuzija stvara savršenu kombinaciju funkcije i forme, fokusirajući se na čiste linije, svijetle prostore i svijetle boje.

Jake Curtis and Elliot Sheppard
 

Japandi stil često ističe i održivost. Prevalencija prirodnih materijala i jednostavan dizajn čine ga izvrsnim “zelenim” dekor stilom. Sa sve više potrošača koji gledaju na ekološku estetiku, popularnost stila Japandi nije iznenađenje.

Ako si ljubitelj minimalizma i hyggea, šanse su da već eksperimentišeš sa Japandi stilom. Da bi smo se zaista poigrali s ovim izgledom, treba se fokusirati na prirodne materijale poput neobrađenog drveta ili komada bambusa koji unosi osjećaj prirode i pojednostavljene ljepote.

heim.spiel / Instagram

Smanjenje nereda takođe je ključno za postizanje Japandi stila. Ova estetika dizajna fokusira se na čiste linije i otvorene prostore. Ali ako imaš aktivno domaćinstvo i boriš se za pronalaženje tog minimalističkog izgleda, probaj “lažni minimalizam” s prirodnim komadima za odlaganje poput kutija i košara, ugrađenih ili sklopivih paravana.

Le Klint

Potraži komade koji će izdržati test vremena i uklopiti se u uređenje doma u godinama koje dolaze. To je dobar protivotrov za kulturu jednokratne upotrebe koju smo tako dugo prihvatali. Umjesto toga, fokusiraj se na komade koji su održivi i sigurni za našu planetu.

izvor:ultra.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top