Aleksandra apr 14, 2021 - 176 Views

Tajne ljepote starog Holivuda Featured

Glamur starog Holivuda vječna je inspiracija ženama širom svijeta kada je riječ o ljepoti. Međutim, dobar izgled se u to vrijeme postizao na drugačije načine od današnjih.

 

Od tehnika "uradi sam" koje su primjenjivale dive i slavni vizažisti toga doba, a koje možete dodati rutini uljepšavanja, do nekih drastičnijih pristupa koji danas možda nisu preporučljivi, u nastavku pročitajte domišljate tajne ljepote iz holivudskog zlatnog doba.

PUNE USNE MERILIN MONRO

Kako bi joj usne djelovale punije, slavna glumica, pjevačica i model Merilin Monro bi zamolila svog šminkera da nanese pet različitih nijansi karmina i sjajila za usne kako bi stvorili dimenziju. Tamnije crvene nijanse prelazile su na vanjske uglove, dok su se svjetlije nijanse nanosile po sredini usana.

METODA PILINGA ELIZABET TEJLOR

Glumica Elizabet Tejlor je, čini se, kopirala slavnu Kleopatru, koju je igrala na filmskom platnu, jer su obje imale naviku brijanja lica. Ovih dana postoje načini da se to napravi bez upotrebe britvice, kako bi se uklonile tzv. dječje dlačice i površinski sloj ćelija kože, što koži daje mladenački sjaj.

SAVJET ODRI HEPBERN ZA ODVAJANJE TREPAVICA

Mnoge dame su se pitale koja je tajna dugih, "bambijevih" trepavica Odri Hepbern... Naime, dami koja je sedmoj umjetnosti dala novu dimenziju, nakon nanošenja maskare njen šminker Alberto de Rosi bi pomoću igle odvojio svaku trepavicu pojedinačno te tako dobio trepavice bez grudvica. Isplati li se?

NANOŠENJE RUMENILA KAO GREJS KELI

Suprotno uvriježenom mišljenju konturiranje nije nova tehnika, niti ju je izumila Kim Kardašijan. Poput svojih koleginica glumica, princeza od Monaka Grejs Keli često je koristila rumenilo kako bi definisala jagodične kosti - s jednom nijansom ispod njenih jagodičnih kostiju i nešto tamnijom nijansom na jagodicama.

TRIK S KARMINOM DOROTI DANDRIDŽ

Glumački talenat Doroti Dandridž bio je nesporan, ali njena su ljepota i stil takođe osvajali javnost. Za naglašavanje lijepog tena glumica bi pomiješala klasični crveni karmin s narandžastom nijansom te tako stvorila koralnu boju usana. Jedinstvena nijansa bila je u potpunosti njena te ubrzo postala njen zaštitni znak.

TRIK SA SJENILOM GRETE GARBO

Kako bi joj oči izgledale dramatičnije, jedna od najvećih filmskih zvijezda tridesetih godina 20. vijeka, glumica Greta Garbo, stavljala je tanki sloj vazelina na kapke ispod tamne sjenke. Kao ajlajner koristila je mješavinu gela i pigmenta ugljena. Tako je isticala ljepotu svojih očiju, ali i cijelog lica.

 

izvor:Nezavisne novine

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top