Aleksandra maj 03, 2021 - 782 Views

Najbolja zemlja za život za 2021. godinu Featured

Kako navodi američka medijska kompanija "U.S. News end World Report", u nedavno objavljenoj listi najboljih zemalja na svijetu za život za 2021. godinu, izabrana je Kanada.

Zemlje se kategorišu i biraju prema stepenu agilnosti, moći društveno odgovornom poslovanju, položaju žena, rasnoj jednakosti.

Na rang listi "Najboljih zemalja za 2021." anketirano je ukupno 17.326 pojedinaca iz 36 zemalja u četiri regije - Amerike, Azije, Evrope i Bliskog istoka i Afrike - koji su anketirani tako da je 78 zemalja rangirano na svjetskoj sceni.

Kanada je takođe zauzela prvo mjesto po kvalitetu života i društvenoj svrsi. Ima dobro tržište rada, brine o ljudskim pravima i posvećena je socijalnoj pravdi, smatra se da nije korumpirana i poštuje imovinska prava.

Najviše priznanja Kanada je dobila u oblastima obrazovanja, kvalitetnog penzionisanja, ekološkog i zdravog života.

Zauzela je prvo mjesto i kada je društveno odgovorno poslovanje u pitanju, drugo mjesto za rasnu jednakost i šesto mjesto za preduzetništvo.

Izvještaj se prati i objavljuje svake godine, a za 2020. godinu izabrana je bila Švajcarska. Prema objavljenoj listi za ovu godinu to su, pored Kanade, Japan, Njemačka, Švajcarska, Australija, SAD, Novi Zeland, Velika Britanija, Švedska , Holandija.

Zanimljive činjenice o Kanadi

Tri kanadska ostrva nalaze se na listi 10 najvećih ostrva na planeti Zemlji, a to su: Bufin ostrva, ostrvo Viktorija i ostrvo Elesmer. Kanada ima više od tri miliona jezera, od kojih su dva, Grejt Ber i Grejt Slejv najveća.

Toronto je najveći grad u Kanadi, ima oko šest miliona ljudi. Zatim, Montreal, sa četiri miliona stanovnika i drugi najveći grad na svetu sa francuskim govornim područjem.

(RTS)

izvor:nezavisne novine

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top