Marketing nov 13, 2019 - 282 Views

Otkrivena jedna od najvećih tajni Featured

Druga sezona hit serije "Senke nad Balkanom" konačno je dostupna i nije više tajna da je reditelj Dragan Bjelogrlić ulogu Josipa Broza povjerio Milošu Bikoviću.

 

Mladog Tita gledaćemo samo u nekoliko scena, a tokom snimanja spekulisalo se da ga igra Petar Benčina, ali se autor serije opredijelio za Miloša. Dva umjetnika ponovo sarađuju nakon filma "Montevideo, bog te video".

Bikoviću je još u prvoj sezoni bila namijenjena uloga mladog inspektora Stanka Pletikosića, ali ga je zbog obaveza u Rusiji zamijenio Andrija Kuzmanović. Tito će biti glavni junak u trećoj sezoni.

"Igram mladog Tita, Tita iz perioda pre nego što je postao poznat kao onaj Tito koga su svi znali, što mi daje slobodu da svoj lik tumačim drugačije, a i žanr ove serije, koja se poigrava sa istorijskim činjenicama, takođe mi to dozvoljava. Drago mi je što ponovo radim sa Draganom Bjelogrlićem. Naša saradnja bila je kratka u ovom projektu, ali, videćemo, ako bude nastavka i Tita kao jednog od glavnih junaka, onda ću moći više da vam kažem", kaže glumac.

 

 

Od istorijskih likova u seriji pojavljuju se Ivan Meštrović i knez Pavle, kao i Mustafa Golubić, kog je sjajno odigrao Goran Bogdan.

"Pokušavamo da u 'Senkama 2' napravimo potpuno novu priču koja će u svojoj strukturi i atmosferi ostati dosledna prvoj sezoni. Imamo sve junake koji su preživeli i neke nove. Kod nekih će publika videti ozbiljne promene. Generalno, želimo da napravimo nešto što može da se gleda bez obzira na to da li su pratili prvu sezonu završenu pet godina ranije", rekao je tada glumac i reditelj.

Josip Broz Tito je tih godina živio u Beču, a u seriji je glavni grad Austrije glumio Novi Sad.

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Tagged under

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top