Marketing mar 01, 2020 - 575 Views

Održana promocija novog albuma Mire i Viteškog plesa, “Dar” Featured

Sinoć je u klubu "Rudi" u Banjaluci pred više od 300 najbližih prijatelja, saradnika, kolega sa muzičke scene i iz medija održana promocija novog albuma legende banjalučke rok scene, Mire i Viteškog plesa.

Jedanaest novih pjesama snimljeno je i izdato u Muzičkoj produkciji RTRS-a na albumu pod nazivom "Dar".
"Nakon 40 godina bavljenja muzikom, valjda sam sebi mogao podariti jedan album, otuda naziv Dar", kaže Miro i dodaje da je ovaj album prvenstveno podstrek mladim muzičarima da stvaraju svoju muziku i snimaju albume jer toga fali na muzičkoj sceni Republike Srpske.

Rukovodilac Muzičke produkcije RTRS-a, Dejan Dejanović rekao je da mu je drago da je baš ovaj album prvo izdanje MP RTRS-a u ovoj, 2020. godini od ukupno 15 izdanja, koji su izašli iz Muzičke produkcije i pozvao autore iz Republike Srpske da dođu sa svojim pjesmama, jer javni emiter RTRS i njegova Muzička produkcija su tu da daju podršku svima.

Banjalučkoj grupi Viteški ples ovo je treći album, nakon albuma "Dolinom ljubavi" ('93) i "Kome da poklonim ljubav" ('95).
Bend je poznat po velikim hitovima, poput "Ostaviću ruže", "Kaži vilo bijela", "Dobro veče, Banjaluko" i "Moj grad", a sve ove pjesme napisao je i otpjevao lider Viteškog plesa - Miroslav Miro Janjanin.

Uz promociju albuma, sinoć su u Rudiju prikazana i dva nova spota za pjesme "Da li je ona ili on" i "Ko sam ja bez tebe". Prvi spot za pjesmu "Da li je ona ili on" rađen je u produkciji RTRS-a, a druga pjesma "Ko sam ja bez tebe" posvećena je Mirinoj supruzi Draženki- Draški Janjanin, a u spotu se osim supruge pojavljuju i njihove ćerke. "Nakon toliko godina zajedničkog života i braka, bio je normalan slijed da svojoj supruzi posvetim pjesmu, ona i moje ćerke su moja vječita inspiracija".
Na kraju zvanične promocije Miro i Viteški ples obradovali su sve prisutne živom svirkom izvodeći neke od svojih najljepših pjesama, a koncert su obećali u nekom narednom periodu.

Kao i na prethodnim albumima, muziku i tekst za svih jedanaest pjesama potpisuje Miroslav Miro Janjanin, a aranžmane su radili Dragan Jovanović- Krle i Aleksandar Lokner. A Viteški ples potpisuju osim Mire Janjanina i Siniša Tomić i Nebojša Tica. Album "Dar" će se uskoro naći i na prodajnim mjestima u RS.

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top