Dijana jan 16, 2017 - 314 Views

Sporna epizoda serije "Urban Myths", u kojoj Michaela Jacksona glumi bijelac, neće se emitovati Featured

Nakon burnih reakcija zbog uloge Josepha Fiennesa u seriji "Urban Myths", britanska TV produkcija Sky Arts je odlučila da neće emitovati epizodu u kojoj glumac igra Michaela Jacksona.
Fanovi su od same najave da će Jacksona glumiti bijelac izražavali svoje negodovanje, a trailer za seriju koji je objavljen prošle sedmice dodatno ih je razbjesnio.

Idejom da bijelac glumi Jacksona nije oduševljena ni njegova porodica.

"Jako sam uvrijeđena, sigurno se još mnogo ljudi tako osjeća. Iskreno, ovo me tjera na povraćanje", napisala je na Twitteru Jacksonova kćerka Paris.

Sky Arts je objavio da će povući epizodu "zbog zabrinutosti koju je izrazila Michaelova porodica".

"Nikada nismo namjeravali nikog uvrijediti. Joseph Fiennes u potpunosti podržava našu odluku", saopćili su iz produkcije putem Twittera.

"Ubran Myths" je serija priča o legendama kao što su Jackson, Elizabeth Taylor, koju glumi Stockard Channing, i Marlon Brando kojeg igra Brian Cox.

Paris Jackson je također napisala da je uvrijeđena i likom Elizabeth Taylor, koja je bila dobra prijateljica njenog oca i njena kuma.

"Ljuti me kad vidim da je ovo uvredljivo s namjerom, ne samo za mog oca, nego i za kumu Liz. Gdje je poštovanje? Krvavo su radili da bi stvorili izvanredno naslijeđe. Sramne uloge", napisala je Paris.

klix.ba

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top