Marketing nov 28, 2019 - 199 Views

BMW pronašao novi izvor goriva?

Situacija sa naftnim derivatima postaje sve lošija. Ne samo da su benzin i dizel veliki zagađivači, već ovo gorivo postaje nevjerovatno skupo, jer ga ima sve manje i manje na našoj planeti.

 

Zbog toga sve auto kompanije pokušavaju da pronađu alternativne metode energije koje će iskoristiti kako bi pokretali automobile budućnosti. Iako svi smatraju da budućnost leži u električnim agregatima, BMW ima ideju koja je možda čudna i smiješna, ali koja zapravo može donjeti rezultate.

BMW je konstruisao mašinu koja od kravljeg izmeta proizvodi električnu energiju.

Iz kompanije BMW kažu da su na ovaj način uspjeli da ubiju dvije muve jednim udardem. Poslije automobila, najveći zagađivači na planeti jeste stoka, odnosno izmet koji stvara metan koji odlazi u atmosferu i tako je zagađuje. BMW kompanija je zato pronašla način da izmet sagorjeva i da od njega dobija čistu električnu enerigju, koja je maltene besplatna.

Mašina koja od izmeta dobija energiju već je patentirana i testirana i pokazala je vrlo obećavajuće rezultate. BMW planira da ovakve mašine raspodjeli u svim većim mesnim industrijama, gdje se gaje veliki brojevi stoke i da njihov izmet iskoristi za stvaranje energije koja će se koristiti za punjenje elektro automobila.

(Autoexclusive.rs)

Tagged under

Related items

BMW pronašao novi izvor goriva?
Kako smanjiti potrošnju goriva nov 28, 2019 - 199 Views
BMW pronašao novi izvor goriva?
Vic dana: Poskupljenje goriva nov 28, 2019 - 199 Views
BMW pronašao novi izvor goriva?
Vic dana: Poskupljenje goriva nov 28, 2019 - 199 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top