Marketing okt 24, 2018 - 319 Views

Iz kombija mame mališane da im priđu, banjalučka policija istražuje dva slučaja Featured

BANJALUKA - Policija u Banjaluci istražuje dvije prijave prema kojima se pored mališana, u dva banjalučka naselja, zaustavljao kombi s nepoznatim ljudima koji su ih mamili da im priđu, saznaju "Nezavisne" .

Tako je u nedjelju prijavljeno da su se dva nepoznata lica u kombiju, u Ulici 7. februara u naselju Drakulić, zaustavila i razgovarala s jedanaestogodišnjakom, pozivajući ga da priđe kombiju.

Sličan primjer zabilježen je i 22. septembra, kada je prijavljeno da je u naselju Česma, blizu fudbalskog stadiona "Dr Nele Karajlić", nepoznati vozač kombija razgovarao sa djecom, navodno nudeći da ih ošiša.

Da li su ova dva događaja povezana, zasad nije poznato, a u prvom slučaju prijavljeno je da je u pitanju bijeli, a u drugom plavi kombi.

Prema nezvaničnim saznanjima "Nezavisnih", dječaku je, kako se navodi u prijavi, prekjuče kombi prišao nedaleko od zgrade područnog odjeljenja Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Drakuliću, a potom se uputio u nepoznatom pravcu.

Svjetlana Radusin, direktor Osnovne škole "Aleksa Šantić", ističe da do nje nisu stigle nikakve informacije o ovom slučaju.

"Niko nam nije spominjao ništa o tome. Ovo se desilo van nastave i niko mi nije javio. Da li je to opasno ili bezazlenije nego što mislimo, to ne znam, zaista", kazala je Radusinova.

Na pitanje da li će đacima biti savjetovano da obrate pažnju i ne razgovaraju s nepoznatim licima, ona je potvrdila da je to praksa oduvijek.

"Naravno, to uvijek radimo, psiholog učenicima drži radionice u smislu da ne trebaju komunicirati s nepoznatim osobama", navela je direktorica Osnovne škole "Aleksa Šantić".

Iz policije kažu da okolnosti utvrđuju.

"Policijski službenici preduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti zaprimljenih prijava i identifikovanja lica", rekla je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Iz policije ističu da svakodnevno, tokom redovnih poslova i zadataka, obilaze vaspitno-obrazovne ustanove i lokacije gdje se kreće i boravi veći broj djece.đ

Izvor:Nezavisne

Tagged under

Related items

Iz kombija mame mališane da im priđu, banjalučka policija istražuje dva slučaja
Kanda, Kodža i Nebojša u Banjaluci okt 24, 2018 - 319 Views
Iz kombija mame mališane da im priđu, banjalučka policija istražuje dva slučaja
Manu Chao u Banjaluci - OK Fest vam okt 24, 2018 - 319 Views
Iz kombija mame mališane da im priđu, banjalučka policija istražuje dva slučaja
Rock opera po prvi put u Banjaluci ! okt 24, 2018 - 319 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top