Dario apr 15, 2020 - 248 Views

IN MEMORIAM DOKTOR MIODRAG LAZIĆ Pogledajte dokumentarni film o čuvenom doktoru (Video) Featured

Sindikat ljekara i farmaceuta Srbije objavio je da je preminuo doktor Miodrag Lazić, specijalista hirurgije iz Niša.

Prethodno je objavljeno da je bio pozitivan na COVID 19 i da je vodio borbu protiv virusa.

“Od COVID-19 je danas preminuo dr Miodrag Lazić, specijalista hirurgije iz Niša. Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da u sredu 15. 04. 2020. u 10 h minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama”,  saopštili su iz Sindikata na svom Facebook profilu.

Ratni hirurg dr Miodrag Lazić (65), inače direktor Urgentnog centra u Nišu, kao dobrovoljac učestvovao je u odbrani Republike Srpske gdje se istakao hrabrošću i požrtvovanošću.

Te 1991. godine napustio je udoban život ljekara hirurga u Nišu, kako bi se naredne četiri godine često i pod paljbom granata, lavovski borio za živote hiljada ranjenika, žena, djece.

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, a potom se kao dobrovoljac javio u ratnu bolnicu “Koran” na Palama u Republici Srpskoj.

Jedan je od osnivača ratne bolnice “Žica” u Blažuju, kod Sarajeva, takoreći na samoj liniji fronta. Ostao je tamo punih 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, gdje je obavio više od 3.500 operacija pod punom anestezijom.

Informacija o tome da je obolio od virusa korona dospjela je u javnost prije samo pet dana.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top