Dario apr 14, 2020 - 414 Views

PODRŠKA PRIVREDNICIMA : Pečurka - Uzgoj i prodaja šampinjona Featured

Firma “Pečurka” je sa radom počela 1988 godine kao manji porodični posao.
Naša poslovna orijentacija je proizvodnja šampinjona. Na početku rada firma je svoje prizvodne aktivnosti izvodila na 80 m2 prostora i kapacitetom od 10.000 kg gljiva godišnje.

Sampinjoni

Gljive su sastavni dio ljudske ishrane od davnih vremena. Nekada su se sakupljale isključivo u prirodi,tako da su bile dostupne pretežno bogatima. Nazivali su ih hranom za bogove ili hranom za careve. I tada, kao i danas je bilo potrebno veliko iskustvo u berbi, jer je veliki broj gljiva u prirodi otrovan.

Danas potražnja za gljivama na tržištu raste, a vještački uzgoj je jedini način da se zadovolje sve veće potrebe sve većeg tržišta.

Prateći tržišna kretanja u proizvodnji gljiva, posebno šampinjona – najrasprostranjenije vrste za uzgoj, firma “Pečurka” je nastavila sa rastom i razvojem, sticanjem novih iskustava, proširenjem proizvodnih kapaciteta i povećanjem broja radnika. U proizvodnom procesu koristimo vrhunsku tehnologiju, šampinjoni su najvišeg kvaliteta a iskusni i predani radnici daju garanciju da će svi rokovi biti ispoštovani.

Uzgoj Sampinjona

Danas raspolažemo sa 1500 m2 proizvodnog prostora i zapošljavamo 17 radnika i naši proizvodni kapaciteti su 400.000 kg gljiva godišnje.

Razvojem naše distributivne mreže postigli smo dodatni kvalitet naših usluga, a kvalitet naših proizvoda je besprekoran. Posjedujemo i vlastita vozila za prevoz robe, tako da smo pored vrhunskog kvaliteta naših proizvoda obezbjedili i sigurnu i pouzdanu dostavu svim našim partnerima.

U narednom periodu firma “Pečurka’ planira povećanje proizvodnog kapaciteta i izlaz na međunarodno tržište. Otvoreni smo za svaki vid saradnje u oblasti unapređenja kultivacije šampinjona, plasmana na tržište te edukaciji, stoga se osjećajte slobodnim da nas kontaktirate.
Firma “Pečurka” proizvodi šampinjone vrhunskog kvaliteta i sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivamo da se uvjerite u visok kvalitet proizvoda i usluga koje nudimo.

http://www.pecurka.org/

https://www.facebook.com/szr.pecurka/

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top