Super User dec 09, 2016 - 837 Views

Koncert „Pačića“ narednog četvrtka Featured

Najmlađe dobojsko muzičko društvo, i po postanku i po godinama, dječiji hor „Pačići“, održaće u četvrtak, 15. decembra, svoj prvi godišnji koncert. Nastupiće mališani uzrasta od 3 do 6, i starija grupa od 7 do 11 godina.

Iako rade tek od maja ove godine, a imali su i pauzu tokom jula i avgusta, mališani su savladali repertoar koji im je zadao njihov umjetnički rukovodilac i učitelj pjevanja, profesor Aleksandar Vukojević, i predstaviće se izvođenjem svojih omiljenih pjesmica. Inače, horić ima dvije odvojene starosne grupe, koje i vježbaju zasebno, ali na koncertu će nastupiti zajedno.

 Prema riječima profesora Vukovejivća, koji je i dirigent SCPD „Bogoljublje“, želja mu je bila da okupi djecu najmlađeg uzrasta i formira im kvalitetan muzički ukus, otkrije talente i stvori želju za pjevanjem u horskim društvima koja njeguju prave vrijednosti. Naglasak u radu je upravo razvoj muzikalnosti, a Vukojević otkriva da se na probama radi vrlo raznovrstan program, kombinuju se muzičke igre, pjevanje, brojalice, opažanje tonova, i tako stvaraju kvalitetni pjevači koji znaju da prepoznaju dobru muziku.

Koncert će biti održan u sali Muzičke škole „Marskos Portugal“, sa početkom od 18 časova, a ulaz je besplatan za sve građane.

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top