Marketing mar 01, 2021 - 22 Views

Profesorica ostavila 25 miliona evra u dobrotvorne svrhe Featured

RIM - Profesorica književnosti iz Đenove Marisa Kavana ostavila je testamentom 25 miliona evra raznim dobrotvornim organizacija, piše agencija Ansa.

Umrla je u 96. godini, a u testamentu je dala precizne upute kako da se podeli bogatstvo koje je ostavila iza sebe. Na sve je mislila prije smrti, čak je ostavila i nekrolog u kome se pozdravlja s prijateljima i bivšim učenicima.

Velike sume novca ostavila je, između ostalih, organizaciji Amnesti internešenel, bolnicama u Đenovi, Fondu za istraživanje malignih oboljenja, nevladinoj organizaciji "Prijatelji bez granica", međunarodnoj organizaciji za zaštitu dece "Sejv d čildren" i drugim humanitarnim i nevladinim organizacijama.

Gospođica Kavana, kako su zvali pokojnicu, nije se nikada udavala, živela je veoma povučeno daleko od krugova mondenskog svijeta, a sve do penzionisanja predavala je književnoist i italijanski jezik u srednjoj školi.

I vila u kojoj je živjela, a čija se vrijednost procjenjuje na tri miliona evra, biće prema testamentu prodata najboljem ponuđaču, a novac podijeljen, prema testamentu, u dobrotvorne svrhe.  (glassrpske)

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top