Marketing mar 03, 2021 - 65 Views

Cicamaca, dekorativni vjesnik proljeća Featured

Cicamace sjajno izgledaju zasebno, ali mogu se uklopiti i u bilo koji buket drugih proljetnica, na primjer s tulipanima ili narcisima. Kad izrađujete takav buket proljećnog cvijeća, cicamace ostavite nešto višim od ostatka biljaka.

Kad u prirodi primijetite da je vrba iva, u narodu poznatija kao cicamaca, počela cvjetati, onda znate da je proljeće na vratima - nakon hladne zime njeni pupoljci koji podsjećaju na pamuk prva su hrana pčelama.

Upravo je mart mjesec u kojem ova posebna vrba odijeva svoje najljepše ruho. Raste kao grm ili manje drvo u nizinskim šumama, na relativno vlažnim staništima u blizini rijeka i jezera.

Cvjetovi vrbe vrlo su sitni i skupljeni u cvasti, odnosno mace, što je ujedno i dio koji najviše oduševljava kod ove biljke. Na nju se lako može naići tokom šetnje, mnogi je imaju u svojim vrtovima, a buketi cicamaca mogu se naći i na pijacama.

Zbog jednostavnosti i mogućnosti prilagođavanja različitim enterijerima, kao i zbog izdržljivosti, cicamace su idealan dašak prirode u svakom domu.

RASKOŠ U VAZI

Najjednostavniji način na koji ih možete smjestiti je u staklenu vazu, bilo da je riječ o klasičnom okruglom ili valjkastom obliku ili pak četvrtastom izdanju vaze. Tako se posebno uklapa u minimalističke i pomalo skandinavske unutrašnje prostore, ali daće dašak modernog i jednostavnog i u svim ostalim prostorima.  (nezavisne)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top