Aleksandra mar 15, 2021 - 135 Views

Luksuzna modna kuća Hermès predstavlja vegansku kožnu torbu napravljenu od gljiva Featured

Luksuzna modna kuća Hermès lansira vegansku kožnu torbu od gljiva. Francuska marka udružila se sa kompanijom za biomaterijal MycoWorks kako bi stvorila materijal micelij po imenu Sylvania.

Trogodišnja saradnja rezultirala je verzijom ikonične Hermèsove putne torbe Victoria, bez upotrebe prave kože. Međutim, konkretni detalji lansiranja tek trebaju biti objavljeni.

Prema izvještajima, Victoria torba je ‘preplanula i dorađena je od strane Hermèsovih kožara kako bi se dodatno usavršila njena snaga i trajnost’. Zatim je u radionicama oblikuju Hermèsovi zanatlije.

“Sylvania predstavlja kako priroda i biotehnologija mogu zajedno raditi na stvaranju materijala s najvišim standardima kvaliteta.” Matt Scullin je izvršni direktor MycoWorksa objašnjava: „Nismo mogli zamisliti boljeg partnera od Hermès da predstavi naš prvi predmet napravljen od finog micelija”.

Jesse Greene / MycoWorks

„Hermès i MycoWorks dijele zajedničke vrijednosti izrade, kvaliteta, inovacija i strpljenja … Hermès je prepoznao da jedinstveni biotehnološki pristup MycoWorks-a poboljšanju prirodnog materijala znači da fini micelij može biti najkvalitetniji micelij na svijetu”.

Scullin je zatim zaključio: “Sylvania predstavlja kako priroda i biotehnologija mogu zajedno raditi na stvaranju materijala s najvišim standardima kvaliteta.”

Štaviše, Pierre-Alexis Dumas, umjetnički direktor Hermès, dodao je: „MycoWorksova vizija i vrijednosti odražavaju Hermesove vizije”.

„Snažna fascinacija prirodnom sirovinom i njenom transformacijom, potraga za izvrsnošću, s ciljem osiguranja da se predmeti koriste na najbolji način i da im se maksimizira dugovječnost”. Dumas je zatim zaključio: “Sa Silvanijom je Hermès u središtu onoga što je oduvijek bio … Inovacije u nastajanju.”

Prošle godine su poznate ličnosti Natalie Portman i John Legend investirale u MycoWorks. Uprkos COVID-19, marka kaže da je tokom 2020. godine zabilježila ‘ubrzanje potražnje’ za svojim proizvodom.

izvor:Ultra,ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top