Dario avg 26, 2022 - 81 Views

Šta je sve potrebno za brzu i efikasnu selidbu? Featured

Selidba - ima za cilj da vas odvede u novu sredinu koja će vam pružiti bolje uslove za život ili možda veći i kvalitetniji životni prostor, ali mnogima skoro pa dođe da odustanu kada shvate šta sve ovaj proces podrazumijeva.

Ukoliko planirate da cijelu porodicu iselite sami, od ovoga možete odmah odustati, jer će vam terbati dani, a vjerovatno i nedelje.

U najmanju ruku je potrebno zamoliti za pomoć nekoliko komšija, prijatelja i članova familije da vam pomognu oko pakovanja, utovara i istovara stvari, a da opet ne budete sigurni da li će selidba biti izvedena onako kako ste zamislili.

Stoga ne čudi što je usluga selidbe i transporta postala sve traženija, dok profesionalne agencije vrše ekspresne selidbe na teritoriji Beograda i znaju kako da vaše stvari i namještaj prebace na potrebnu adresu bez mnogo muke.

U nastavku pročitajte i šta je sve potrebno za brzu i efikasnu selidbu, koju će vam profesionalna agencija pružiti.

Odaberite prevozno sredstvo u skladu sa količinom stvari

Jedna od najvećih prepreka selidbi u samostalnoj režiji jeste pronalaženje odgovarajućih vozila za transport robe, namještaja, opreme i svega ostalog što selite.

Vjerovatno ni do par dana pred samu selidbu ne možete biti sigurni da li ćete moći da obezbijedite kamion ili kombi, ukoliko naravno ne posjedujete nešto od ta dva.

Oslanjate se na prijatelje i rođake, ali i to često može biti zamorno. Osjećate da ih opterećujete, što je i prirodno kada vam neko čini uslugu.

Kako se to ne bi dešavalo, angažujte agenciju za selidbe koja će vam obezbijediti moderna prevozna sredstva za transport iz svog voznog parka - mirna glava je pola posla tokom selidbe!

Takođe, apsolutno se možete pouzdati u kvalitet i sigurnost tih vozila, s obzirom da moraju proći određene provere i ispunjavati standarde.

Vozni park čine kamioni ili kombiji za koje se možete odlučiti skladno tome koliko stvari za transport imate. Nekada je kombi prevoz sasvim dobra opcija, ali će u većini slučajeva kamion biti najsigurniji zbog prostora za skladištenje.

Da li je isto seliti se iz stana i kuće?

Iako na prvi pogled deluje kao da nije presudno iz kog tipa prostora i kakve stvari selite gdje, razmislite dva puta.

Stanovi se često nalaze u gradskim sredinama, karakterističnim po gužvama, manjku parkinga, jednosmjernim ulicama. Sve to otežava prilaz do zgrade, naročito kada se radi od selidbama kamionom.

Takođe, mnoge od zgrada nisu prilagođene selidbama, pa se pored malih stanova, tu nalaze i uski hodnici, mali liftovi i tome slično, pa se tada rizikuje oštećivanje namještaja.

Sa druge strane, manje sredine karakteristične su po naseljima gdje ljudi pretežno žive u kućama

Ukoliko urbanistički plan nije dobro urađen ili se prosto nije vodilo računa o prilazu ka kućama tokom njihove izgradnje, selidba može biti jednako teška, ako ne i teža nego u gradu.

U oba slučaja se radi uglavnom o selidbi namještaja i garderobe, pa vlasnici i ne     strahuju previše za poneku ogrebotinu, koja se može desiti ili eventualno gužvanje stvari.

A šta je sa selidbom iz ili u poslovni prostor?

Kod selidbe kancelarija i poslovnog prostora, gdje se pretežno nalazi oprema vrijedna sasvim pristojnu količinu novca, situacija se ipak drastično mijenja. Potrebno je mnogo više voditi računa i truditi se da sve prođe savršeno.

O svim navedenim poteškoćama uopšte ne morate brinuti onog trenutka kada angažujete profesionalnu agenciju za selidbe, s obzirom da će se stručan tim radnika pobrinuti da sve vaše stvari, oprema i namještaj stignu na mjesto selidbe netaknuti.

Pravilno i bezbijedno pakovanje stvari

Kvalitetna priprema za selidbu je veoma važna kako bi se cijela procedura izvela što efikasnije, dok će stvari biti sačuvane i bezbijedne.

Pakovanje stvari važno je iz više razloga:

  • kvalitetno upakovane stvari lakše su za utovar i istovar;

  • čvrsto i sigurno pakovanje učiniće vaše stvari bezbijednim;

  • prakitčno upakovane stvari jednostavnije će se spakovati u kamion ili kombi.

Iako je procedura istovara i utovara kutija u kojima se nalazi stvari težak fizički posao, pakovanje u kutije može biti jednako zamorno.

Složiti sve kako treba i položiti tako da one lomljive stvari budu na sigurnom posebno je frustrirajuće. Sa ovim nećete imati nikakvih problema angažovanjem agencije, koja pored transporta obavlja i uslugu pakovanja svih stvari.

Šta sa stvarima između iseljenja i useljenja?

Ono što je posebno važno tokom selidbe jeste uskladiti datume - dan iseljenja iz jednog i dan useljenja u drugi prostor.

Datume naravno nije uvijek moguće potrefiti, te se onda javlja pitanje - šta raditi sa svim tim stvarima u međuvremenu?

Profesionalne agencije za selidbe koje pružaju kompletnu uslugu omogućavaju vam da svoje stvari u međuvremenu odložite u siguran i obezbijeđen magacin sa video nadzorom.

Na vrijeme ugovorite svoj termin, ostavite namještaj i stvari na određeni vremenski period - ne brinite za njih, jer su u sigurnim rukama.

Na kraju se uvijek postavlja pitanje cijene, odnosno koliko koštaju usluge agencije za selidbe u odnosu na to koliko bi ste potrošili novca da se selite u samostalnoj režiji. Najbolje je da sve stavite na papir, ali i da uračunate vaš trud, zalaganje i utrošeno vrijeme. Mi se nadamo da smo vam dali dovoljno aspekata koje je potrebno sagledati prije planiranja seldibe. Srećno!

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top