Marketing jul 23, 2018 - 392 Views

Maline da popravite krvnu sliku Featured

U NARODNOJ medicini se maline preporučuju za skidanje povišene telesne temperature, podsticanje znojenja, čišćenje žuči, izbacivanje peska iz bubrega, jačanje imuniteta i srca, a povoljno deluju i na krvnu sliku.

Naučne studije pokazuju da konzumiranje malina obezbeđuju i izvesnu zaštitu od karcenogeneze ćelija i pojave malignih oboljenja, pod uslovom da se svakodnevno jede 130 grama ovog voća.

Za prevenciju razvoja kancera najzaslužnija je elaginska kiselina kojom maline obiluju, a koja sprečava umnožavanje ćelija raka. Istovremeno, ova kiselina sprečava i oštećenje DNK i ne deluje na normalne ćelije zadužene za imunološku odbranu organizma.

Maline su izuzetno bogate i drugim antioksidansima, među kojima je nazastupljeniji vitamin C. To je razlog zašto je ovo bobičasto voće dobar čistač krvnih sudova i zašto povoljno deluje na zdravlje srca. Maline sadrže i ketone koji povoljno deluju na šećer u krvi i podstiču metabolizam masti, sprečavajući tako njeno taloženje u organizmu.

Osim što su niskokalorične i čuvaju vitkost, maline obiluju vlaknima koja su nužna za pravilnu funkciju creva.

Plod maline smatra se vrlo delotvornim za negu masne kože, a pomešan sa nekim od biljnih ulja može da doprinese boljoj hidrataciji suve, osetljive i oštećene kože. Piling od malina smatra se delotvornim sredstvom za izbeljivanje kože.

ČAJ OD LISTA

ČAJ od lista maline u narodnoj medicini se koristi za olakšavanje porođaja, dok se u savremenoj fitoterapiji savetuje u slučaju proliva i blagih infekcija usne duplje. Priprema se tako što se jedna kaščica isitnjenog lista prelije sa dva decilitra vode, ostavi da odstoji 10 minuta, procedi i pije od dva do tri puta dnevno.

 Izvor:Večernje Novosti

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top