Marketing mar 03, 2021 - 315 Views

5 NAJMOĆNIJIH PRIRODNIH LEKOVA ZA MENOPAUZU: Pomažu ženama protiv valunga, nesanice i naglih promena raspoloženja Featured

1. Crni kohoš

Istraživanje Časopisa za edukaciju i promociju zdravlja iz 2018. godine došlo je do rezultata da žene u menopauzi koje su korstile crni kohoš uzastopno, svakog dana, tokom 8 nedelja, imale su znanto manje valunga i neprijatnih talasa vrućine. Korišćenje crnog kohoša reguliše nivo hormona u organizmu i pozitivno utiče na nivo estrogena tokom menopauze.

2. Žen-šen

Istraivanja pokazuju da konzumiranje žen šena pozitivno utiče na očuvanje seksualne želje tokom menopauze, smanjuje rizik od naglih promena raspoloženja, umiruje na prirodnoj bazi i reguliše nesanicu.

3. Zrna soje

Grickanje zrna soje smanjuje za oko 30 odsto rizik od valunga tokom menopauze, ističe se u objavljenoj studiji Časopisa Američke Medicinske Asocijacije. Za ovo rešenje zaduženi su izoflavonidi iz zrna soje, a švedska istraživanja pokazuju da pozitivno utiču i na regulisanje noćnog znojenja u periodu perimenopauze i postmenopauze.

4. Kantarion

Ova biljka se tokom menopauze koristi za prevenciju naglih promena raspoloženja depresivnih stanja. Istraživanje Časopisa Kontemplentarnih terapija u medicini ističe da žene koje u postmenopauzi koriste kantarion svakog dana, tokom tri meseca, imaju manje problema sa talasima vrućine i neprijatnim promenama raspoloženja.

5. Valerijana

Valerijana je jedna od najpoznatijih biljaka za umirenje i regulisanje napetosti. U menopauzi može pomoći kod promena raspoloženja, stresa, ali naročito se preporučuje kod problema sa spavanjem kao što su insomnia i nesanica. Čaj od valerijane ili eterično ulje ove biljke pozitivno utiču na umirenje nervnog sistema i sprečavaju posledice stresa po zdravlje.   (sensa)

 

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top