Dario jul 21, 2020 - 523 Views

PUT OKO SVIJETA Featured

Pozivamo Vas da u četvrtak, 23. jula, sa početkom u 13 časova, u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu, svojim prisustvom uviličate svečano otvaranje izložbe fotografija autora Mladena Blagojevića iz Doboja pod nazivom

PUT OKO SVIJETA

Izložene fotografije predstavljaju najuži izbor od nekoliko desetina hiljada fotografija nastalih tokom njegovog putovanja po svijetu.

O AUTORU:

Mladen Blagojević rođen je u Doboju 1981. godine. Od ranog djetinjstva pokazuje interesovanje za fotografiju, fotografišući porodična okupljanja ili interesantne događaje iz svoje sredine. Prvi počeci predstavljaju njegov ulazak u modnu fotografiju, da bi 2005. godine početkom rada na prekookeanskim brodovima počeo bilježiti svojim objektivom ljude i predjele koje je posjećivao, obišavši tako 118 zemalja svijeta. Svaka posjeta i svaka zemlja, grad , luka i mjesto otkrivala su interesantne detalje za autorovo oko, pa su tako nastajale sjajne fotografije sela u Indiji, svemirskih solitera u Dubajiu, nama dalekih i nestvarnih ulica Njujorka ili Pariza...
Autor je osim toga tri godine bio fotograf Turističke organizacije Grada Doboja, te je tako tajno ovjekovječio neke trenutke i prostore našega grada. Blagojević je stalni saradnik brojnih modnih agencija i magazina u našoj zemlji i inostranstvu, a radi fotografije za knjige, časopise, kataloge i bilborde. U svom studiju u Doboju fotografiše razne modele, djecu, porodice, životinje, proizvode... Blagojević ističe, iako su mu u radu dominantne mode i turističke fotografije, on ne želi da bude isključivo modni ili turustički fotograf, nego jednostavno fotograf.

Svečano otvaranje izložbe u Galeriji realizovaće se u skladu sa propisanim mjerama zdravstvene bezbjednosti za sve prisutne ( ograničen broj prisutnih, obavezno nošenje maski, dezinfekcija ruku, poštovanje fizičke distance...)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top