Dario maj 04, 2023 - 209 Views

Organizacija Europlus uručila prese za reciklažu ustanovama u Doboju Featured

05.05.2023. Doboj - Centar za promociju evropskih vrijednosti Europlus u okviru Projekta "Misli čisto, djeluj zdravo" u Doboj Istoku, organizuje sastanak povodom dodjele ručnih presa za PET ambalažu Gradskoj upravi Doboj, Policijskoj upravi Doboj i Željeznicama Republike Srpske.

Projekat ,,Misli čisto, djeluj zdravo"u Doboj Istoku implementira Centar za promociju evropskih vrijednosti Europlus u partnerstvu sa Gradom Doboj i općinom Doboj Istok, a u okviru projekta " Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja (MAKERS) koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Porticus fondacije.

Sveukupni cilj projekta je: Osnažiti aktivizam u lokalnoj zajednici u oblasti zaštite životne sredine kojim će se dugoročno smanjiti količina ilegalnog otpada na području općine Doboj Istok.

U Projekat je uključena gradska uprava Doboja i Doboj Istoka kao podrška implementacije projektnih aktivnosti, lokalno preduzeće “Omorika” Doboj koje se bavi otkupom i preradom PET ambalaže.

Sastanak povodom dodjele ručnih presa za PET ambalažu će se održati 05.05.2023. godine sa početkom u 10h u prostorijama Gradske uprave. Sastanku će prisustvovati predstavnici gradske uprave, predstavnici PU Doboj, Željeznica Republike Srpske, predstavnici firme Omorika kao i pozvani mediji.

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top