Marketing maj 28, 2018 - 643 Views

Počeo "Teatar fest" u Doboju

U Doboju je počeo "Teatar fest" na kojem će do 31. maja nastupiti šest pozorišnih grupa iz regije.

Dobojska publika je sinoć, prve večeri festivala, imala priliku da pogleda predstavu "Šampioni", u izvođenju "PR parti plana" iz Beograda.

Danas, drugog takmičarskog dana, publici će se predstaviti Pozorište Prijedor sa predstavom "Sve o ženama", a za sutra je predviđeno da glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke izvedu predstavu "Naši dani".

U utorak, 29. maja, nastupiće Narodno pozorište Tuzla sa predstavom "Siroti mali hrčki", a dan kasnije glumci zagrebačkog "Rugantina" izvešće predstavu "Za umrijet od smijeha".

Posljednjeg dana festivala, 31. maja, glumci beogradskog "Jugoarta" odigraće predstavu "Hor bečkih dječaka".

Beogradski glumac "PR parti plana" Milan Mihailović rekao je sinoć na otvaranju festivala da je više puta nastupao na dobojskom festivalu odakle je odlazio sa sjajnim utiscima.

On je u obraćanju publici rekao kako je pozorište blago čovječanstva, a glumački poziv je surov, te da, kada se neko odluči da bude glumac, prvo isproba svoju istrajnost, strpljenje, pluća, glasovne mogućnosti.

"Teatar fest Doboj 2018" odžava se u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje. Cijena pojedinačne karte za predstave je sedam KM.

Predstave prati stručni žiri koji će činiti Luka Kecman, Jovanka Stojčinović Nikolić i Gordana Vasić.

U okviru pratećeg programa ovogodišnjeg "Teatra" sinoć je otvorena izložba "Svjetlo i tama", Mihajla Sredojevića iz Gradiške.

Generalni sponzor festivala je Adiko banka, a pokrovitelj grad Doboj.

(Srna)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top