Marketing mar 26, 2021 - 158 Views

ZAPOSLENE MAJKE TOKOM PANDEMIJE NOSE NAJVEĆI TERET: Samo ovako im možemo pomoći da se izbore sa stresom! Featured


Sve majke, a naročito one zaposlene izložene su velikom stresu, a time i pritisku u ovim izazovnim vremenima. Gordana Plemić, direktorka Udruženja roditelj je u gostujući u jutarnjem programu na TV Prva otkrila da one nose glavni teret priče.

"Inače je majka, kao majka, a kada je zaposlena, pred njom su veliki izazovi. Da bude na poslu, da bude dobra, ali i da bude u kući i majka i domaćica i sve ono što se od nje traži".

Tokom pandemije korona virusa, situacija je dodatno otežana svim zaposlenim majkama.


"Da li decu idu ili ne u vrtić, da li će se razboleti? Ako dete ide u školu, da li je na online nastavi, ili ide u školu? Majke su pod velikim pritiskom, jer pored svih pritisaka u kući i na poslu, ona mora da bude i nastavnik, psiholog, da radi sa decom mnogo više, nego što je to bilo pre korone".

Ujedno, naglasila je i da ne izostavlja očeve, ali veruje da majke više vremena provode uz decu i kod kuće.

Svim majkama, naročito zaposlenim majkama, neophodna je pomoć i, pre svega, razumevanje.

On je dala savet svim majkama, iz svog iskustva.

"Imam troje dece i naučila sam da ne moramo da budemo u svemu najbolje, da bude sve idealno. Moramo da slušamo sebe, jer kada pomogneš sebi i kad staviš sebe na prvo mesto, onda možeš to da pružiš i drugima".

"Možda ne možemo u pozorište, možda ne možemo da putujemo i svima to smeta, ali postoje male radosti. Možemo naći način da se družimo i da shvatimo koliko su nam neki ljudi važni. Treba obratiti pažnju na male stvari kojima ranije nismo posvećivali pažnju".

Ona je istakla i da smo mnogo toga naučili tokom pandemije. Ne moramo toliko da izlazimo, da kupujemo, lepo je družiti se i u kućnim uslovima, poštujući sve propisane mere i zadovoljavati se malim stvarima.  (elle)

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top