Dijana maj 15, 2017 - 470 Views

Šest 'najluđih' američkih zakona o alkoholu Featured

Sjedinjene Američke Države oduvijek imaju blizak, ali čudan odnos s alkoholnim pićima. Mnogi državni zakoni i dalje su ostali na snazi, mada odavno nisu više u upotrebi.


1. Oklahoma

Teško je naći mnogo boljih stvari od otvaranja hladnog piva na topao ljetni dan. Nažalost, za stanovnike Oklahome, svako piće koje sadrži četiri ili više odsto alkohola u marketima se mora držati na sobnoj temperaturi.

2. Tenesi

Mur Kounti, Tennesi dom je fabrike Jack Daniels. U ovoj zemlji i dan danas postoje razne restrikcije kod kupovanja alkoholnih pića, a do prije koju godinu pri završetku obilaska ove fabrike dobili biste čašu - limunade!

Srećom, danas je to promijenjeno, tako da pri izlasku uživate u dobrom starom Jacku...

3. Masačusets

Popularni "Happy hour" na koji svi rado s veseljem žurimo, u ovoj američkoj saveznoj državi ne postoji, tj. zabranjen je. Razlog tome su navodne mjere sigurnosti i briga za građane.

4. Džordžija

Jedna od južnih američkih država, gdje zakoni o piću variraju od nepostojećih do drakonskih. Džordžija spada u ovu drugu grupu i nema zakona o opijanju u javnosti. Tako posjetitioci ove države mogu slobodno uživati u hladnom pivu na gradskim trgovima i parkovima.

5. Južna Karolina

Na dan izbora, u Južnoj Karolini na snazi je zabranja točenja alkohola. Ovaj zakon seže u istoriju i davnu 1800., kada su se izborna mjesta nalazila u salonima. Tad bi naime ljudi popili, pa bi ih se lakše nagovorilo kome dati glas...

6. Juta

"Željezna zavjesa" je i dalje živa, doduše, ne u Evropi već u državi Juta. Tamo je propisano kako točenje pića u barovima ili restoranima djeca ne smiju vidjeti, tako da se piće uvijek toči iza "zavjese".

nezavisne.com


Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz državeregiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomijesportanauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top