Dario dec 13, 2016 - 1109 Views

Gdje se pije najbolje Pivo u Doboju? Featured

Da li i vi imate neko omiiljeno mjesto gdje pijete pivo u Doboju? Dehidrirali ste? Koji su to lokali gdje se pije najbolje pivo, koje je po vama pivo najbolje? Gdje u Doboju najbolji ambijent za piti Pivo?

U nastavku pročitajte neke informacije koje smo preuzeli sa drugih portala!

Amsterdam: iza zelene flaše

Hajneken (Heineken) je ikona Amsterdama zajedno sa lalama, biciklama i kanalima, pa imate čak i njegov muzej piva. Ali pivo na sceni holandskog glavnog grada znači mnogo više. U poslednjih 25 godina niklo je mnogo pivara koje se kvalitetom svog napitka mogu takmičiti sa najboljim svetskim pivarama.

Najviše se konzumira u druželjubivim kafanama koje se nalaze u starim naseljima, poput Café Gollem u blizini Spuia.

Tokom sunčanih popodneva, mladi ljudi Amsterdama odlaze do Leidsepleina, srca društvene scene grada, da uživaju u hladnom pivu na nekoj od terasa kafana.

Brisel: šarenoliki izbor

Vekovima pre nego što je Brisel postao sedište birokratije Evropske unije, grad je bio poznat po prirodno fermentisanom pivu sa divljim kvascem. Dok je grad u međuvremenu postao jedan od najboljih evropskih prestonica, pivo i dalje teče zemljom i to u više od 600 vrsta.

Lambic i dalje vlada Briselom, ali se najviše konzumiraju voćna piva poput onih od trešanja. Ozbiljne pivopije treba da posete glavne gradske kafiće gde izbor piva prevazilazi sva očekivanja.

Na primer, u poznatom kafeu, Delirium, u starom delu grada, možete birati od preko 2.000 vrsta piva.

Minhen: pivska zajednica


Dom Oktoberfesta poznat je kao jedan od najživljih gradova. Nigde nećete biti tako toplo dočekani kao u gradu koji poseduje 36 pivskih bašti. Lokalno stanovništvo već vekovima posećuje mesta poput Hirschgarten ili Paulanera gde uživaju u kriglama od pola litra i tipičnom jelovniku koji se sastoji od slanih belih rotkvica, pereca i obatzda (kaša od slanih sireva, luka i začina).

Pivare u Minhenu još uvek slede propise iz 15. veka koji kažu da se pivo može praviti samo od ječma, hmelja i vode. Međutim, prve nedelje oktobra, sva pivska akcija seli se van grada, u 14 masivnih šatora, od kojih svaki prima na hiljade ljudi.

Ulaz na Oktoberfest je besplatan, ali pića (oko 10 dolara za litar piva), karte za razna dešavanja u okviru festa i suveniri, obično izvlače dosta para iz džepova.

Dablin: majčino mleko


Irska je zemlja gde je pivo na ceni i nadaleko poznato, ali nijedno nije kao čuveno Ginis (Guinness).

Svi stanovnici imaju svoje mišljenje o tome gde možete popiti najboljie pivce ali slobodno počnite od St. James’s Gate Brewery, gde se Ginis služi od 1759. godine.

Možete birati između više od 800 pabova: tu je čuveni Temple bar (istorijsko mesto), Eamonn Doran koje je pored piva poznato i po fantastičnoj muzici, a Palace bar je pogodan za nešto intimnija druženja.

Prag: original


Pivo je duboko ukoronjeno u psihu Čeha.

Po mnogima češko pivo je standard koji ostali pokušavaju da dostignu.

Tu mislimo na Budweiser i Pilsner Urquell, koji vodi poreklo iz Plzena (1842).

Međutim u Pragu, Staropramen vodi igru. Barovi obično nude jednu vrstu piva i to onu koja je ispisana na reklamnim predmetima, poput suncobrana i pepeljara.

U restoranu Dvou Koček prodaje se najukusnije pivo (ili se bar tako priča), a na dobrom glasu je i U Fleku, koji se nalazi u Novom gradu.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top