Dijana apr 28, 2017 - 698 Views

Dr Ladin Gostimirović: Cilj nam je da naše studente učinimo konkurentnim na tržištu rada Featured

Prepoznatljivi kao ustanova koja profiliše ljude sposobne da rade i odgovore zadacima koji stoje pred njima

Dr Ladin Gostimirović, direktor Visoke poslovno-tehničke škole u Doboju kaže kako je njihov najmlađi studijski program Računarstvo i informatika trenutno najaktuelniji i da za njega vlada veliko interesovanje. Navodi da je razlog tome jer imaju nekoliko veoma interesantnih kurseva koji njihovi studenti prate uporedo sa nastavnim procesom, a sve je to u sklopu školarine.


Osposobljavanje studenata za rad

“Uspjeli smo da uradimo sporazume sa nekoliko akademija i informatičkih brendova kako bi našim studentima omogućili da nakon sticanja diplome imaju i međunarodno priznate certfikate. Cilj nam je da naše studente učinimo konkurentnim na tržištu rada i sposobnim da onoga momenta kada iziđu iz naših klupa, obezbjede svoju egzistenciju iz oblasti za koju su se školovali”, objašnjava dr Gostimirović. Osim pomenutog odsjeka, u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi postoje još tri studijska programa: Poslovna ekonomija, Tehnički menadžment te Bezbjednost i menadžment. Direktor naglašava i kako su trenutno i u završnoj fazi akreditacije, a da su svi studijski programi licencirani. “Cilj nam je da se profilišemo na nebu obrazovanja u BiH na takav način da budemo prepoznatljivi kao ustanova koja profiliše ljude sposobne da rade, da odgovore zadacima koji stoje pred njima. Naša misijana kojoj najviše insistiramo jeste da naši studenti budu sposobni da rade”, kaže dr Gostimirović.
Saradnja sa drugim ustanovama

U nastavku razgovora pominje i kako imaju korektnu i otvorenu saradnju sa svim visokoškolskim ustanovama u BiH. Napominje da imaju potpisan ugovor sa Kriminalističko-policijskom akademijom u Beogradu iz oblasti bezbjednosti, usko sarađuju sa njima, njihovi profesori dolaze u Doboj te imaju stalne studijske posjete kada je bezbjednost u pitanju. “Kada je informatika u pitanju, sa Veleučilištom u Varaždinu smo sklopili ugovor o saradnji i pokušavamo da to dovedemo na još jedan viši nivo. Radimo i sa visokom školom u Novom Mestu, imamo dosta kontakata sa njima i radimo na nekoliko projekata. Očekujemo potpisivanje sporazuma sa Poljoprivrednim univerzitetom iz Rusije koji nam je jako zanimljiv. Jako nam je bitno da kroz ove saradnje stičemo takvu vrstu iskustva”, kaže dr Gostimirović.

littertus.co.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top