Marketing mar 20, 2018 - 551 Views

Baloni sa porukama mira poletjeli iznad Kotor Varoši Featured

Još jedna lijepa i enuzijastična priča koju su kreirali mladi stiže iz Kotor Varoša.

U okviru brojnih aktivnosti koje su učesnici USAID-ovog projekta re:Generacija do sada održali u Prijedoru, Sanskom Mostu, Sarajevu, Brčkom, Zvorniku i Doboju, red je došao i na Kotor Varoš na čijim ulicama je danas održan zanimljiv performans.

Naime, mladi Ambasadori pomirenja su danas na glavnom gradskom trgu u Kotor Varošu zaustavljali prolaznike i razgovarali sa njima o značaju pomirenja i zajedništva među svim narodima u BiH.

Nakon kraće diskusije, Ambasadori su građanima ponudili balone i zamolili ih da na njima napišu svoje poruke mira te ih simbolično puste da polete iznad njihovog grada.

Brojni stanovnici Kotor Varoši su prihvatili ovaj izazov, a poruke na šarenim balonima su svima stavile osmijeh na lice.

Ovo je samo jedan u nizu performansa koje učesnici projekta re:Generacija sprovode širom naše zemlje. Njihov primarni cilj je da podižu svijest o važnosti poštivanja i jednakosti među svim etničkim grupama, da razbijaju predrasude i šire prijateljske odnose naročito među mlađim generacijama.

Istovremeno, ovi mladi ljudi snimaju dokumentarni film o svojim aktivnostima, koji će krunisati projekat re:Generacija i objediniti sve priče i posjete nastale tokom njegovog trajanja. Premijera ovog filma se očekuje krajem godine

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top