Dario mar 25, 2018 - 1044 Views

Želite promjenu u karijeri? Featured

Ukoliko ste nezadovoljni poslom koji trenutno radite i svaki radni dan započinjete mišlju kako bi bilo lijepo da date otkaz i počnete iz početka, ukoliko se to nezadovoljstvo preslikava i na druge oblasti vašeg života i niste srećni – postavite sebi pitanje : Šta me sprečava? Zašto nešto ne preduzmem po tom pitanju?Često se prilikom same pomisli na promjenu nečega u životu bilo na poslovnom ili na ličnom planu javljaju takozvane “lažne barijere” koje nas sprečavaju da napravimo prvi korak i izađemo iz onoga što nas više ne čini srećnim.

ŠTA SU TO NEKE PREPREKE KOD POMISLI NA PROMJENU U KARIJERI?

1.”GDJE SAD DA MIJENJAM POSAO U OVIM GODINAMA?”

Zvuči li vam poznato? Šta uopšte znači ova predrasuda? Ukoliko je pogledamo sa pozitivne strane, rekli bismo da godine nose iskustvo sa sobom i apsolutno nam mogu biti prednost u smislu počinjanja nečeg novog, obzirom na to da ste dosta toga već prošli. Dakle, ovo samo treba da vam bude dodatan podsticaj.

Prezmi brošuru besplatno LINK

2.”SITUACIJA U ZEMLJI JE NIKAKVA I NIJE MOMENAT ZA ZAPOČINJANJE BIZNISA.”

Ova rečenica bi mogla biti tačna za neke oblasti. Složićemo se da neka zanimanja ili usluge izumiru i isto tako druga se rađaju i razvijaju. Zato pogledajte malo šire i dalje od svoje svakodnevice. Opcije i prilike postoje, samo ih treba istražiti. Dakle, prestanite da mislite o tome šta ne može i krenite u potragu za mogućnostima.

Prezmi brošuru besplatno LINK

3.”OVDJE NEMA POSLA ZA POŠTENE LJUDE”

Ovu izjavu čujemo skoro svakodnevno i kada bi bila tačna oglasi i sajtovi bi bili prazni, agencije za “lov na talente” bi morale da spakuju kofere i stave ključ u bravu. Da li je lako pronaći dobar posao – nije. Da li je moguće – naravno da jeste, ukoliko jasno znate šta tražite i kako to treba drugima da pokažete.

Prezmi brošuru besplatno LINK

4.”NEMOGUĆE JE RADITI ONO ŠTO VOLITE”

Još jedna predrasuda koja često kruži. Opet se slažem da nije lako i ako jasno definišete šta je to što stvarno volite i želite da radite, koje vještine su vam za to potrebne, istražite opcije kako da ukrstite želje, potrebe, vještine i finansijski aspekt svega toga, doći ćete do rješenja kako da radite posao iz vaših snova. Moguće je! Sigurna sam da poznajete ljude koji su u tome uspjeli!

Prezmi brošuru besplatno LINK

5.”ŠTA SAD, ZAR DA BACIM GODINE UČENJA I STICANJA ZNANJA I SVE POČNEM IZ POČETKA?”

Velika je vjerovatnoća da ćete najveći dio prethodno stečenog obrazovanja i znanja, kao i iskustva moći da iskoristite i na novom poslu. Manje više, princip je sličan – svi mi prodajemo nešto (proizvod ili uslugu), radimo sa ljudima na ovaj ili onaj način. Dakle. vještine komunikacije i prodaje su univerzalne a vjerovatno da postoje još i mnoge druge. Sličnosti su veće nego što nam se čini na prvi pogled koji je obično iz negativnog aspekta i pod uticajem sila otpora koje nas drže vezane za staro.

Većina razloga i barijera koje nas sprečavaju da napravimo promjenu u karijeri su “lažne”, blokiraju nas i drže na mjestu koje nam je poznato, pa makar i po cijenu da smo konstantno nezadovoljni.

Nemojte dozvoliti da život prolazi pored vas i da se lijepe stvari dešavaju nekim tamo drugim ljudima. Preduzmite nešto već danas, porazgovarajte sa sobom da li ste srećni na sadašnjem poslu. Ukoliko je odgovor NE, razmislite o razlozima i opcijama, jer moguće je biti srećan i raditi posao koji volite!

Kada budete spremni da ozbiljno radite na svom ličnom i profesionalnom razvoju, pročitajte više o treningu NLP Practitioner u NLP Centru BiH na ovom linku. Ukoliko želite brošuru besplatno ućinite to putem sledećeg  LINKA

Izvor: NLPCentarBiH

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top